Közélet

23 pedagógus akarja otthagyni a gyerekverő igazgató iskoláját

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 06. 22. 11:48

Korábban a témában:

Elsőként a 24.hu írta meg, hogy gyermekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere. A 24.hu-nak nyilatkozó tanárok és szülők is azt állították, hogy Putnoki több gyereket megütött, köztük egy kislányt, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. Akkor azonban nevüket vállalva a szülők és a tanárok közül sem mert senki nyilatkozni, mert többek elmondása szerint az igazgató megfélemlítette őket.

A Zoom.hu jelen volt, amikor a szülők és a tanárok június 21-én az önkormányzat képviselő-testülete előtt is felszólaltak a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban tartott nyílt közmeghallgatáson. A pedagógusok elmondása szerint az iskola első embere megfélemlíti a tanárokat, korábban több ízben megalázta, bántalmazta a diákokat, főleg a roma tanulókat.

Tóth József polgármester azt állította, hogy már több levelet is írt a minisztériumnak, a tárcánál a türelmét kérték, amíg az átfogó vizsgálat le nem zárul. A vizsgálat viszont már májusban véget ért, eredménye megvan, de azt még a polgármester sem ismerhette meg eddig, Tóth Józsefnek most elfogyott a türelme.

Egy nyilatkozó tanár szerint miután az ügy kirobbanása után 10 pedagógus otthagyta az iskolát, most újabb 23 tanár akar felmondani, öten közülük már a papírmunkát is elintézték. Megszólalt egy olyan édesanya, aki négy gyermekét vitte el az iskolából, mert a kisebbségi tanulókkal és a tanárokkal való bánásmóddal is elégedetlen volt. A portál információi szerint  eddig összesen körülbelül ötvenen iratkoztak már át vagy tervezik, hogy átiratkoznak más iskolába.

Fotó: Bielik István / 24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szeged, 2018. szeptember 4.
Farkas Pál szobrászművész alkotása, Semmelweis Ignác szobra a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának kertjében 2018. szeptember 4-én, a szoboravató napján.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.