Közélet

23 pedagógus akarja otthagyni a gyerekverő igazgató iskoláját

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 06. 22. 11:48

Korábban a témában:

Elsőként a 24.hu írta meg, hogy gyermekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere. A 24.hu-nak nyilatkozó tanárok és szülők is azt állították, hogy Putnoki több gyereket megütött, köztük egy kislányt, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. Akkor azonban nevüket vállalva a szülők és a tanárok közül sem mert senki nyilatkozni, mert többek elmondása szerint az igazgató megfélemlítette őket.

A Zoom.hu jelen volt, amikor a szülők és a tanárok június 21-én az önkormányzat képviselő-testülete előtt is felszólaltak a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban tartott nyílt közmeghallgatáson. A pedagógusok elmondása szerint az iskola első embere megfélemlíti a tanárokat, korábban több ízben megalázta, bántalmazta a diákokat, főleg a roma tanulókat.

Tóth József polgármester azt állította, hogy már több levelet is írt a minisztériumnak, a tárcánál a türelmét kérték, amíg az átfogó vizsgálat le nem zárul. A vizsgálat viszont már májusban véget ért, eredménye megvan, de azt még a polgármester sem ismerhette meg eddig, Tóth Józsefnek most elfogyott a türelme.

Egy nyilatkozó tanár szerint miután az ügy kirobbanása után 10 pedagógus otthagyta az iskolát, most újabb 23 tanár akar felmondani, öten közülük már a papírmunkát is elintézték. Megszólalt egy olyan édesanya, aki négy gyermekét vitte el az iskolából, mert a kisebbségi tanulókkal és a tanárokkal való bánásmóddal is elégedetlen volt. A portál információi szerint  eddig összesen körülbelül ötvenen iratkoztak már át vagy tervezik, hogy átiratkoznak más iskolába.

Fotó: Bielik István / 24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.