Nagyvilág

Mégis Magyarországra jön a Fideszt is megosztó szélsőjobbos troll

Milo Yiannopoulos azt mondta, az Orbán-kormány hívta meg Budapestre.

A Day for Freedom nevű londoni szélsőjobboldali tüntetésen jelentette be Milo Yiannopoulos brit-amerikai publicista, hogy az Orbán-kormány meghívta Budapestre, itt tart előadást a hónap végén.

Már az év elején is felmerült, hogy Schmidt Máriáék meghívására Magyarországra jön Yiannopoulos, egy V4-konferenciára, de ebből aztán nem lett semmi. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szerint azért nem, mert a konferencia témái és előadói a választási küzdelem részévé váltak, ezért úgy határoztak, hogy a rendezvényt a választás utánra, május végére halasztják.

A szélsőjobbos trollként ismert publicistáról korábban megírtuk: saját közegében is egyik napról a másikra kegyvesztetté vált a saját közegében, miután éppen amerikai konzervatívok hívták fel a figyelmet egy felvételre, amelyen meglehetősen megengedően viszonyult a kiskorúakkal létesített szexuális kapcsolatokról.

Ki ez a „veszélyes köcsög”, aki a Fideszt is megosztja?
Milo Yiannopoulos a magyar jobboldalt is dilemma elé állította, miután Schmidt Mária alapítványa Magyarországra hívta. Portré.

A 444 tudósított a Day of Freedomról, és azt írják, a tüntetés után megkérdezték Yiannopoulost, miről fog előadni Budapesten. Ő az mondta, egy nyilvános eseményen szólal fel, ahol szóba kerül majd, hogyan látják Magyarországot. Szerinte Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban is sokan modellként tekintenek Magyarországra, mert „szemben áll az uniós diktátumokkal”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik