Közélet

Gulyás: A pedofília népszerűsítése nem fér bele

A Fidesz frakcióvezetője szerint „nem valószínű”, hogy Milo Yiannopoulos részt vesz a január végi V4-konferencián.

Nem a Fidesz, sőt, még csak nem is a kormány, hanem a Schmidt Mária főigazgatósága alatt működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szervezi azt a rendezvényt, amelyre meghívták a pedofíliát mentegető Milo Yiannopoulost – az MTI tudósítása szerint így szabadkozott Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján.

A brit publicista korábban befolyásos alakja volt a Donald Trumpot támogató „alt-right” mozgalomnak, de kihullott onnan, miután elővették egy nyilatkozatát, ami szerint egy 13 éves és egy felnőtt közötti szexuális kapcsolat nem pedofília, illetve a beleegyezés szükségessége tönkreteszi az egyébként hasznos kapcsolatokat, amelyek fiatal fiúk és idősebb férfiak között kialakulhatnak. Január végén kormányzati támogatással rendeznek V4-konferenciát „Európa jövőjéről”, ahová előbb őt is meghívták, majd a rendezvény honlapjáról levették a programtervet.

Gulyás szerint végül nem valószínű, hogy Yiannopoulos részt fog venni a konferencián, amelynek meghívotti listáját nem véglegesítették. Azt mondta: a demokratikus vitákban teret kell adni a fősodortól eltérő véleményeknek is, egy határon túl azonban ezek nem férnek bele, és a pedofília népszerűsítése ide tartozik. Kijelentette: a pedofíliát elutasítják, az őrültséget pedig őrültségnek tekintik. (Fotó: Europress / AFP / Josh Edelson)

Horn Gyula családja szerint Deutsch Tamás egy frusztrált percember
A fideszes politikus szerint nagyobb erkölcsi kérdéseket vet fel, hogy a volt kormányfő mellett ült a parlamentben, mint az, hogy egy pedofíliát mentegető publicistával szólalna fel egy konferencián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik