Nagyvilág

Rendőrök keresik a kínai turistát, aki magával vitt egy partra sodródott delfint

A vállára kapta a még élő állatot, majd berakta az autójába, és elhajtott. Mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Nyomozást indítottak a kínai hatóságok egy turista ellen, akiről mobiltelefonos felvétel készült, ahogy magával visz egy partra sodródott delfint Hailing-sziget egyik strandjáról – jelentette a helyi sajtó. A videón látni, ahogy a fürdőruhás férfi a vállára rakott állattal nyugodtan sétál a homokos parton, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Szemtanúk elmondása szerint a delfin haldoklott, de még élt, amikor a férfi magával vitte, berakta az autójába, majd elhajtott. A Btime.com kínai híroldal információ szerint a felvétel május 1-én készült a népszerű turistacélponton. A férfi a beszámolók szerint egy turista volt, aki azóta már elutazott a szigetről.

A helyi halászati hatóság egyik szóvivője a kínai sajtónak elmondta: a férfi büntetésre számíthat, mivel a delfinek védett állatnak számítanak Kínában, és nem lett volna szabad magával vinnie. A rendőrség nyomozást indított az esettel kapcsolatban, és próbálják azonosítani az elkövetőt.

A jelenetről készült videót több mint hatmillióan nézték meg, és a kínai internetezők hatalmas felháborodással reagáltak az esetre. A közösségi oldalakon egymás után ítélték el dühös hozzászólásokban a férfi tettét, példás büntetést követelve ellene.

Megmenthették volna a strandolók a delfinbébit, de inkább szelfiztek vele
Az állatvédők talán tudtak volna segíteni rajta.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók arról nem tesznek említést, hogy a turista milyen büntetésre számíthat.

(Kiemelt fotó:Btime)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik