Nagyvilág

Egy emberi kart találtak a koppenhágai öbölben

Nem lehet kizárni, hogy Kim Wall, a rejtélyes körülmények között meghalt svéd újságírónő testrészére bukkantak.

Egy egyelőre azonosítatlan emberi végtagot találtak búvárok Koppenhága mellett a tengerben – számolt be kedd este a Reuters. A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy bal vagy jobb karról van szó, az viszont kiderült, hogy nem messze találták attól az útvonaltól, amelyen a Kim Wall svéd újságírónő meggyilkolásával vádolt Peter Madsen dán feltaláló tengeralattjárója haladt augusztusban.

Hová tűnt Kim Wall? Egy újságíró utolsó esete
Skandináv krimibe illő történet tartja izgalomban Dániát és Svédországot, amelynek során nyomtalanul eltűnt egy tényfeltáró riporter, miközben az őt vendégül látó feltaláló tengeralattjárója furcsa körülmények között elsüllyedt.

Amint arról a magyar sajtóban elsőként a 24.hu számolt be, 2017 nyarán a feltaláló hajóján látták élve utoljára Kim Wallt. A fiatal nő még aznap eltűnt, a tengeralattjáró pedig elsüllyedt. Madsen épségben a partra jutott és zavaros magyarázatot adott arra, hogy mi is történt az útitársával. Később búvárok találták meg előbb az újságírónő megcsonkított törzsét, majd a fejét a tengerben.

Hátborzongató részletek derültek ki a svéd újságírónő haláláról
Most már biztos, hogy Kim Wall holttestét szándékosan akarták eltüntetni.

Madsen jelenleg börtönben van, miután gyilkossággal vádolták meg. Azt beismerte, hogy Wall a hajóján halt meg, és hogy feldarabolta a testet, azt viszont tagadja, hogy gyilkosság és szexuális visszaélés történt volna. A férfi vallomása szerint baleset történt és a nőre ráesett a tengeralattjáró ajtaja.

A most talált végtagot szerdán vizsgálják meg a rendőrségi szakértők – mondta el újságíróknak Jens Moller Jensen rendőrségi szóvivő.

A Kim Wall halálával kapcsolatos további cikkeinket itt olvashatják.

Kiemelt kép: Europress/Tom WALL/FAMILY HANDOUT/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik