Nagyvilág

Gyanús torz holttestet találtak a dán partoknál

Kim Wall újságíró rejtélyes eltűnése egy tengeralattjáróról egyre bizarrabb fordulatokat vesz. Még nem tudni, az ő testét találták-e meg.

Skandinávia utóbbi éveinek talán legbizarrabb bűnténye körvonalazódik. Kim Wall, egy svéd újságírónő augusztus 10-én egyszerűen felszívódott, miután elment egy körre Peter Madsen dán feltaláló saját építésű tengeralattjárójával. A jármű elsüllyedt, de a roncsban nem találtak holttestet. Madsent most a nő meggyilkolásával gyanúsítják.

Mindenesetre a dán hatóságok a koppenhágai partoknál egy fejetlen, végtagjaitól megfosztott női torzót találtak hétfőn a Reuters szerint.

Madsen első verziója még az volt, hogy Wallt épségben partra tette Koppenhágában, majd azt mondta, az újságíró balesetben életét vesztette, ő pedig a tengerbe temette a testét. Mindenesetre a most – egy bringás által – megtalált testet még nem azonosították, nem tudni, valóban Wallé-e.

Jelenleg törvényszéki boncnokok dolgoznak rajta, búvárok pedig további nyomok után kutatnak. A hatóságok szonárt és helikoptereket is bevetve fésülik át a Køge-öblöt és az Öresund-szorost. Az emberöléssel gyanúsított Madsent egyébként legutóbb szombaton hallgatta meg bíróság.

(Kiemelt kép: Europress / AFP / TOM WALL)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik