Élet-Stílus

Börtönben marad a Kim Wall meggyilkolásával vádolt feltaláló

A bíróság szerint továbbra is fennáll a gyanú, hogy nem baleset történt.

Október 31-ig biztosan börtönben marad Peter Madsen dán feltaláló, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2017. augusztusban az általa épített tengeralattjárón megölte Kim Wall svéd újságírót, majd holttestét feldarabolta és a koppenhágai öbölbe dobta. Madsen korábban azt vallotta, hogy Wall baleset miatt halt meg a hajón, a férfi pedig ezt követően dobta a testet a vízbe, a gyilkosságot és a csonkítást viszont tagadta.

Hová tűnt Kim Wall? Egy újságíró utolsó esete
Skandináv krimibe illő történet tartja izgalomban Dániát és Svédországot, amelynek során nyomtalanul eltűnt egy tényfeltáró riporter, miközben az őt vendégül látó feltaláló tengeralattjárója furcsa körülmények között elsüllyedt.

A letartóztatás meghosszabbításáról azután döntött az illetékes bíró, hogy az ügyész a Wall halálával kapcsolatos nyomozás eredményeire hivatkozva ezt kérte – olvasható a DR.dk tudósításában. Madsen ügyvédje, aki védencével együtt a börtönből videókapcsolaton keresztül jelentkezett be, a tárgyalás elején elmondta, hogy a férfi továbbra sem tartja magát bűnösnek, bár azt nem tudta kizárni, hogy nem tesz újabb vallomást.

Kim Wall, fotó: Europress/AFP/TOM WALL

Az ügyész beszámolt arról, hogy bár Madsen szerint Wallra ráesett a tengeralattjáró ajtaja, a szakértők nem tudták megállapítani a halál okát. Ugyanakkor

Madsen nyakán és körömágyában megtalálták Wall DNS-ét, valamint a férfi ruhájáról pedig hajat és izomszöveteket gyűjtöttek be.

A boncolás alapján az újságíró testrészeit a halál beállta után távolították el, erőszakra, tehát bántalmazásra vagy dulakodásra utaló nyomot nem találtak a testen. Ezen kívül sem Wall testén, sem Madsen végtagjain nem volt sperma, így valószínűleg nem történt szexuális érintkezés.

Istenre és az emberekre is dühös feltaláló végezhetett a megcsonkított újságíróval
„Átok van a Nautiluson, és ez az átok én vagyok” – mondta az általa épített tengeralattjáróról Peter Madsen, akit most már Kim Wall meggyilkolásával vádol a dán ügyészség.

Elhangzott az is, hogy a gyanúsított számítógépén fétissel, kínzással és nők meggyilkolásával kapcsolatos fájlok voltak. 

Peter Madsen erre szót kért és elmondta, hogy a számítógépen talált erőszakos tartalom nem az övé, mások is hozzáférhettek a számítógéphez, például gyakornokok. Ügyvédje szerint az ügyészség nem vizsgálta meg annak a lehetőségét, hogy baleset történt, hiába kérvényezték ezt. Azt pedig, hogy hogyan került Madsen DNS-e Wall testére, azzal magyarázták, hogy az újságíró halála után a férfi hozzáért a testhez. Hozzátették, hogy ezt már korábban is elmondták, sosem tagadták.

A Kim Wall halálával kapcsolatos cikkeinket itt olvashatják.

Kiemelt kép: Peter Madsen; Europress/AFP PHOTO/Scanpix Denmark/Bax Lindhardt/Denmark OUT

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik