Élet-Stílus
Peter Madsen (R), builder and captain of the private submarine "UC3 Nautilus" talks to a police officer in Dragoer Harbor south of Copenhagen on Friday, August 11, 2017, following a major rescue operation after the submarine sank in the sea outside Copenhagen Harbor.
A swedish woman supposed to be on board the submarine is still missing.  / AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Bax Lindhardt / Denmark OUT

Börtönben marad a Kim Wall meggyilkolásával vádolt feltaláló

D. Kovács Ildikó
Molnár Dávid
D. Kovács IldikóMolnár Dávid

2017. 10. 03. 16:40

A bíróság szerint továbbra is fennáll a gyanú, hogy nem baleset történt.
Korábban a témában:

Október 31-ig biztosan börtönben marad Peter Madsen dán feltaláló, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2017. augusztusban az általa épített tengeralattjárón megölte Kim Wall svéd újságírót, majd holttestét feldarabolta és a koppenhágai öbölbe dobta. Madsen korábban azt vallotta, hogy Wall baleset miatt halt meg a hajón, a férfi pedig ezt követően dobta a testet a vízbe, a gyilkosságot és a csonkítást viszont tagadta.

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Hová tűnt Kim Wall? Egy újságíró utolsó esete
Skandináv krimibe illő történet tartja izgalomban Dániát és Svédországot, amelynek során nyomtalanul eltűnt egy tényfeltáró riporter, miközben az őt vendégül látó feltaláló tengeralattjárója furcsa körülmények között elsüllyedt.

A letartóztatás meghosszabbításáról azután döntött az illetékes bíró, hogy az ügyész a Wall halálával kapcsolatos nyomozás eredményeire hivatkozva ezt kérte – olvasható a DR.dk tudósításában. Madsen ügyvédje, aki védencével együtt a börtönből videókapcsolaton keresztül jelentkezett be, a tárgyalás elején elmondta, hogy a férfi továbbra sem tartja magát bűnösnek, bár azt nem tudta kizárni, hogy nem tesz újabb vallomást.

Kim Wall, fotó: Europress/AFP/TOM WALL

Az ügyész beszámolt arról, hogy bár Madsen szerint Wallra ráesett a tengeralattjáró ajtaja, a szakértők nem tudták megállapítani a halál okát. Ugyanakkor

Madsen nyakán és körömágyában megtalálták Wall DNS-ét, valamint a férfi ruhájáról pedig hajat és izomszöveteket gyűjtöttek be.

A boncolás alapján az újságíró testrészeit a halál beállta után távolították el, erőszakra, tehát bántalmazásra vagy dulakodásra utaló nyomot nem találtak a testen. Ezen kívül sem Wall testén, sem Madsen végtagjain nem volt sperma, így valószínűleg nem történt szexuális érintkezés.

Istenre és az emberekre is dühös feltaláló végezhetett a megcsonkított újságíróval
„Átok van a Nautiluson, és ez az átok én vagyok” – mondta az általa épített tengeralattjáróról Peter Madsen, akit most már Kim Wall meggyilkolásával vádol a dán ügyészség.

Elhangzott az is, hogy a gyanúsított számítógépén fétissel, kínzással és nők meggyilkolásával kapcsolatos fájlok voltak. 

Peter Madsen erre szót kért és elmondta, hogy a számítógépen talált erőszakos tartalom nem az övé, mások is hozzáférhettek a számítógéphez, például gyakornokok. Ügyvédje szerint az ügyészség nem vizsgálta meg annak a lehetőségét, hogy baleset történt, hiába kérvényezték ezt. Azt pedig, hogy hogyan került Madsen DNS-e Wall testére, azzal magyarázták, hogy az újságíró halála után a férfi hozzáért a testhez. Hozzátették, hogy ezt már korábban is elmondták, sosem tagadták.

A Kim Wall halálával kapcsolatos cikkeinket itt olvashatják.

Kiemelt kép: Peter Madsen; Europress/AFP PHOTO/Scanpix Denmark/Bax Lindhardt/Denmark OUT

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Kommentek

Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.