Nagyvilág

Tönkrement egy férfi élete, mert a rendőrök droggal keverték össze a púderét

A 61 éves kanadai férfit kilakoltatták és mindenét elvesztette, miután halálos kábítószert áruló dílerként lett ismert a neve a rendőrség miatt.

Az ottawai rendőrség még április végén kürtölte szét a sajtóban, hogy letartóztattak egy drogdílert, akinek lakásán 15 gramm fentanil foglaltak le. A 61 éves Royston Christie egy hetet töltött börtönben, mire óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett az ellen felhozott vádak ellen. Pár nappal később pedig kilakoltatták önkormányzati lakásából, az ott talált drog, és a rendőrségi vádemelés miatt.

Megállíthatatlanul pusztít a heroinnál százszor halálosabb kábítószer
Drogfüggővé tettek egy nemzetet, majd a dílerek karmai közé lökték.

Egy gond volt csak. A nemrég elkészült laboratóriumi vizsgálatok bebizonyították, hogy a rendőrök nem fentanilt találták nála – írta kedden az Ottawa Citizen. Sőt, még csak nem is kábítószert. A 15 grammnyi por Christie elmondása szerint egyszerű arcpúder volt, amit egyik barátnője hagyott nála.

Az ügyészség ezután visszavonta a férfi ellen emelt vádakat: fentanil birtoklása terjesztési szándékkal, valamint kábítószer birtoklása. A rendőrség közlése szerint megszokott eljárás, hogy úgy emelnek vádat, hogy még nem lehet biztosan tudni, hogy valakinél tényleg kábítószert találtak-e.

Christie-t pont egy olyan időszakban tartóztatták le, amikor több, fentanilhoz köthető túladagolásos haláleset történt a városban. A rendőrség sajtóirodája pedig gyorsan közzé is tette az erről szóló közleményt, amiben a férfit név szerint említve megvádolt drogdílerként jellemezték, akinek lakásán 15 gramm fentanilt foglaltak le. Még a drog utcai értékét is közölték: hétezer kanadai dollár.

Szappan (szappan, )
Hónapokig ült börtönben, mert kokainnak hitték az autójában talált szappanokat
A helyszíni teszt drogot mutatott ki a szappanszállítmányban, de később kiderült, tévedtek. Most kártérítést kapott.

A rendőrök egy bejelentés után tartottak házkutatást a férfi lakásában, ahol pár nappal korábban egy nő túladagolta magát fentanillal, és csak a mentősöknek köszönheti, hogy életben maradt.  A púdert ekkor foglalták le.

Christie a vádemelés miatt elvesztette lakását. Az önkormányzati lakásból ugyanis kilakoltatták arra hivatkozva, hogy abban drogot árul. Azután, hogy egy rendőr a kilakoltatásról szóló meghallgatáson kijelentette: 15 gramm fentanilt találtak ott. 72 órát kapott a lakás kiürítésére, de nem tudta hova elhelyezni a dolgait, így szinte mindenét elvesztette.

Kokainnak hitt szappan miatt voltak börtönben
Eddig tartott megállapítani, hogy a kérdéses anyag tényleg nem kokain.

A férfi azóta egy barátjánál húzza meg magát, és most ügyvédje segítségével azért küzd, hogy visszakaphassa lakását.

(Kiemelt fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik