Nagyvilág

Saját kamerája buktatta le a helyszínen drogot elhelyező rendőrt

Nem tudta, hogy kamerája a felvétel indítása előtti fél percet automatikusan rögzíti.

Droggal teli zacskót helyezett el egy amerikai rendőr egy drogkereskedelemmel kapcsolatos letartóztatás helyszínén, majd a kameráját bekapcsolva eljátszotta, hogy rábukkan a bizonyítékra – jelentette a helyi sajtó. A Baltimore-i rendőr azon bukott le, hogy az egyenruhájára rögzített kamera automatikusan rögzíti (hang nélkül) a felvételgomb megnyomása előtti fél percet.

A videón látni lehet, ahogy a rendőr egy pirulákkal teli műanyag zacskót helyez el egy szeméttel teli udvaron, majd két kollégájával együtt kimegy az utcára. Ott elindítja a felvételt, közölve kollégáival, hogy „ott is körülnézek”. Aztán eljátssza, hogy egy kicsit keresgél, majd felemeli a zacskót, mintha csak akkor találta volna meg.

A felvétel január 27-én készült, amikor a rendőrség közlése szerint a videón is látható rendőrök egy terület megfigyelése közben kiszúrtak egy drogvásárlást. A dílerkedéssel gyanúsított férfit a helyszínen letartóztatták, és mivel nem tudta kifizetni az ötvenez dolláros óvadékot, azóta rácsok mögött várta tárgyalását.

A videóra az üggyel foglalkozó kirendelt ügyvédek hivatala az előző héten hívta fel az ügyészség figyelmét. Azt látva az ügyészek azonnal ejtették a vádat a letartóztatott férfi ellen, az ügyet pedig a belső vizsgálatokat végző osztályhoz küldték.

Baltimore város rendőrség közölte, hogy „nagyon komolyan veszik” az ügyet, de egyben arra kérték az embereket, ne vonjanak le túl gyorsan következtetéseket a belső vizsgálat lezárásáig. A rendőrség most azt vizsgálja, tényleg hamis bizonyítékot helyezett-e el a rendőr, vagy csak azt látni, ahogy újrajátssza a kamerának, ahogy valóban megtalálta a zseléformájú heroint tartalmazó zacskót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik