Élet-Stílus

3 hónapot ült börtönben, mert a rendőrség azt hitte a gipszkartonra, hogy kokain

Egy floridai, egészen pontosan egy oveidói ezermester azért került több mint 90 napra börtönbe, mert a rendőrség azt hitte a nála lévő gipszkartonra, hogy kokain. Carlos Cashét egy közúti ellenőrzés során állított meg a rendőrség. A járőr nagy mennyiségű fehér anyagot talált a férfinél, aki, mint kiderült, 2015 óta próbaidőn volt egy korábbi droggal kapcsolatos bűncselekmény miatt.

A rendőrnek ennyi elég is volt, azonnal bevitte Cashét, aki hiába próbálta elmagyarázni, hogy ezúttal félreértés történt.

Többször próbáltam elmondani, hogy a nálam lévő por az egyszerű gipszkarton, mivel ezermesterként dolgozok.

Akárhogy is, a helyszínen elvégzett gyorsteszt pozitív lett kokainra, sőt, még a helyszínre érkező drogkereső kutyák is azt jelezték, hogy a férfinél tiltott szerek vannak. Mivel Carlos Cashe már másodjára került kapcsolatba kábítószerrel kapcsolatos bűnnel, így rögtön a helyi Seminole megyei börtönbe szállították.

A mintákat egy alapos, 3 hónapos tesztelésnek vetették alá egy erre kialakított laborban, az eredmények pedig elég meglepőek lettek.

Mint kiderült, Cashe autójában nem találtak semmiféle drogot, se kokaint, se marihuánát. A férfi így 90 nap után szabadon távozhatott a börtönből, ahova ezúttal teljesen ártatlanul került be.

Itt ülök 3 hónapja, tudva, hogy ártatlan vagyok.

Mondta a megtört ezermester, aki az igazoltatás óta újra szabadon járhat. A rendőrség nem tudta megmagyarázni, hogy miért tévedett egyszerre a helyszínen elvégzett gyorsteszt és a kutyás rendőr is, de abban biztosak, hogy a részletes elemzés nem tévedhetett.

A címlapkép csak illusztráció.

Vice

Ajánlott videó

Olvasói sztorik