Nagyvilág

24 év után kivégezték a kegyetlen gyilkost

Megölt és feldarabolt egy húszéves férfit, méreginjekciót kapott érte.

Végrehajtották a halálos ítéletet Georgia államban egy 45 éves férfin, akit 1992-ben ítéltek el gyilkosságért.

Travis Hittson, aki matrózként dolgozott, 24 évvel ezelőtt megölt egy húszéves fiatalembert, feldarabolta, és egy matróztársa segítségével elásta. A jacksoni állami börtönben méreginjekcióval végeztek vele, egy nappal azután, hogy Texasban hasonló módon öltek meg egy elítélt rablógyilkost.

Hittson ügyvédjei többször kérvényezték, hogy a halálbüntetést változtassák életfogytig tartó börtönbüntetésre, de a hatóságok ezt elutasították. A férfi különös brutalitással követte el a gyilkosságot: egy átmulatott este után agyonlőtte áldozatát, majd barátjával és tettestársával elmentek vacsorázni. Ezután húsvágó késsel együtt feldarabolták a holttestet, a törzset egy erdőben temették el, a kezet, fejet és lábat pedig Florida nyugati vidékén, néhány nappal később.

A halálra ítélt férfi arra hivatkozott, hogy a megölt fiatalember meg akarta gyilkolni őt és a barátját. Erre azonban nem volt bizonyíték, sőt, tettestársa vádalkut kötött annak fejében, hogy életfogytig tartó börtönbüntetéssel „megússza”.

Az Egyesült Államokban ez volt idén a hetedik kivégzés. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik