Nagyvilág

Leparancsolták a kislányt a csúszdáról a műlába miatt

Az oklahomai élményfürdő szabályzatában benne van, hogy nem lehet protézissel használni a csúszdát, máshol eddig nem volt belőle gond. A kislány csalódott.

Kiakadtak annak a nyolcéves kislánynak a szülei, akit azért tiltottak ki egy oklahomai élményfürdőből, mert lábprotézise megkarcolta volna a vízicsúszdát. A kislány épp felfelé mászott, amikor egy dolgozó leparancsolta.

Az apa elmondta: a kislány nagyon sírt, azt hitte, valami rosszat tett. Egy veleszületett rendellenesség miatt kellett térd alatt amputálni a jobb lábát még kétéves korában, de ez nem akadályozta meg abban, hogy később gimnasztikaversenyeken vegyen részt és még egy cirkuszi akrobataiskolában is tanulhatott. Az eset viszont alaposan letörte az önbizalmát. „Voltunk már sok fürdőben, itt is és ebből soha senki nem csinált gondot” – mondta az apa, aki azt is megmutatta, hogy a kislány lábprotézisének puha borítása van, nem igaz, hogy megkarcolta volna a csúszdát.

Az anya szintén dühösen azt írta a Facebookon, hogy ez az eset az Amerikában élő kétmillió amputáltról is szól: azokról, akik katonaként a háborúban, vagy cukorbetegség, vagy baleset miatt veszítették el végtagjukat. „Attól, hogy hiányzik a lábad, még nem lesz belőled biztonsági kockázat” – tette hozzá.

A fürdő vezetése mégis ezzel védekezik: közleményükben azt írták, hogy senkit nem akarnak kizárni abból, hogy élvezzék a szolgáltatásaikat, de a szabályzatban benne van, hogy a többi látogató biztonsága érdekében nem lehet egyebek mellett protézissel sem látogatni több attrakciójukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik