Nagyvilág

Pápa első ízben mond beszédet az amerikai kongresszus előtt

Ferenc pápa személyében először fog beszédet mondani katolikus egyházfő az amerikai törvényhozás két házának összevont ülésén - jelentette be John Boehner, a képviselőház elnöke.

A pápa szeptember 24-én szólal fel a kongresszusban. “A nemzetközi felfordulás idején a Szentatya üzenete a könyörületről és az emberi méltóságról megmozgatta a különböző hitű és hátterű embereket. A tanításai, imái és példája visszahozzák nekünk az egyszerű dolgok áldásait és az egymás iránti kötelességeinket” – nyilatkozott a republikánus párti, római katolikus vallású házelnök. 

Az amerikai kongresszus vezetői tavaly márciusban küldtek meghívót a pápának, aki a tervek szerint látogatást tesz a Fehér Házban, beszédet mond a New York-i ENSZ-központban, és részt vesz egy katolikus nagygyűlésen Philadelphiában.

Ferenc pápa először látogat az Egyesült Államokba két évvel ezelőtti megválasztása óta. XVI. Benedek pápa 2008-ban tett látogatást az amerikai fővárosban, ahol a Washington Nationals baseball-csapat stadionjában több tízezer hívő előtt misézett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik