Nagyvilág

Az Iszlám Állam már 50 embert ölt meg idén Szíriában

Az áldozatokat istenkáromlással, kémkedéssel és ellenséges tevékenységgel vádolták. A halálra ítélteket általában lefejezik vagy golyó általi halálra ítélik.

Egy kedden nyilvánosságra került video szerint élve elégettek egy fogságba esett jordániai pilótát. A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságot Jordánia két fogva tartott terrorista megölésével torolta meg. Mohamed al-Mománi jordániai kormányszóvivő elmondta, hogy hajnalban felakasztották az al-Kaida-tag Zijád al-Karbulit és Szajjida ar-Risávit. Risávit, az iraki terrorista nőt az Ammánban 2005-ben elkövetett, hatvan halálos áldozatot követelő merényletekben való részvétele miatt, míg al-Karbulit 2008-ban ítélték halálra a hatóságok, amiért támadásokat szervezett jordániai állampolgárok ellen Irakban.

A múlt hónapban két japán túszt fejezett le az Iszlám Állam hóhéra, amit a nemzetközi közösség elítélt. Az Irak és Szíria nagy területeit uralma alatt tartó Iszlám Állam 1432 foglyával végzett azóta, hogy kikiáltotta a kalifátust 2014 júniusában.

Nem csak ez a radikális iszlamista terrorcsoport végzett ki embereket. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint az al-Kaida szíriai sejtje, az an-Nuszra Front hat emberrel végzett, még más lázadó, illetve kormánypárti fegyveresek összesen hússzal. Az áldozatok között négy nő is van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik