Nagyvilág

Lefejezhették az Iszlám Állam japán túszát

goto kendzsi (goto kendzsi)
goto kendzsi (goto kendzsi)

Az Iszlám állam (IÁ) terrorszervezet állítólag lefejezte a fogságában lévő japán újságírót, Goto Kendzsit - számolt be az MTI.

Erről a terrorszervezet szombat este tett közzé videóüzenetet, amiről több forrás egybehangzóan számolt be.

Az NHK japán állami televízió helyi idő szerint éjszakai jelentése szerint a szigetország kormánya egyelőre még vizsgálja a felvétel hitelességét.

Korábban a nap folyamán egy japán miniszterhelyettes azt közölte, hogy zsákutcába jutottak a túszokról folyó tárgyalások az Iszlám Állam egy csoportjával, amely azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi a fogságában lévő japán újságírót és egy jordániai pilótát.

A pilóta sorsáról egyelőre nincs hír.

“Aljas, hitvány terrorista cselekedet”

Abe Sindzó japán miniszterelnök közölte, hogy “mélységesen fel van háborodva” azon a szombat esti bejelentésen, amely szerint az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet lefejezte a fogságában lévő japán újságírót, Goto Kendzsit.

“Aljas, hitvány terrorista cselekedet volt, amelyen mélységesen fel vagyok háborodva” – mondta láthatóan megrendülve újságírók előtt Abe Sindzó. Hozzátette, hogy Japán soha nem fog engedni a terroristáknak, és továbbra is nyújt humanitárius segélyt azoknak az országoknak, amelyek felvették a harcot az Iszlám Állammal.

A kormány közölte, hogy megpróbálnak minél gyorsabban meggyőződni annak a videofelvételnek a valódiságáról, amelyen az IÁ bejelentette és bemutatta Goto meggyilkolását. A felvétel hitelességének megállapításán dolgozik az Egyesült Államok is saját közlése szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik