Nagyvilág

A vízművek szerint iható a bűzlő fekete csapvíz

Fekete-csapviz(960x640).jpg (csapvíz, )
Fekete-csapviz(960x640).jpg (csapvíz, )

A szolgáltatónak fogalma sincsen arról, mitől vált feketévé és miért bűzlik egy kaliforniai város csapvize, de szerintük azt teljesen biztonságos.

„Át fogok váltani a tequilára” – viccelődött a kaliforniai KXAN televíziónak nyilatkozva a Gardena városában élő Diane Morita, aki az előző héten tett közzé egy videót a YouTube-on a csapokból folyó „vízről”. A gyanús fekete folyadékot látva feltehetően sokan nyúlnának inkább az alkoholos üveghez, hiszen a csapvíz mindennek tűnik, csak egészségesnek nem.

Diane Morita felvétele a csapjából folyó vízről
Fotó:KTLA 

Az esetről beszámoló helyi televízióknak a környéken élő emberek elmondták: nem mernek inni a csapvízből, még akkor sem, amikor tisztának tűnik, sokan pedig szűrőket helyeztek el a vizesblokkban, hogy fürödni tudjanak – és palackozott vizet isznak. A csapvízzel nem a színe a gond. Morita és több más gardenai lakos is arról számolt be, hogy a víz bűzlik. Szinte mindenki a záptojáshoz és szennyvízhez hasonlította a vízből áradó szagot.

 Voltak, akik kiütéseket kaptak, miután a “kissé elszíneződött” vízben fürödtek 
Fotó:KTLA 

A helyi vízszolgáltató, a Golden State Water Company a helyi sajtó érdeklődésére közleményében kijelentette, hogy az általuk nyújtott víz „megfelel a szövetségi biztonsági előírásoknak”, hozzátéve, hogy „az enyhe elszíneződés nem számít szokatlannak a vízvezetékrendszerekben”. Kate Nutting, a cég egyik vezetője a KTLA televíziónak kijelentette: hetente ellenőrzik a vízminőséget, és minden vizsgálatuk azt mutatta, hogy a csapvíz biztonságos, és iható.

 Kissé üledékes a csapvíz, de a vízművek szerint iható
Fotó:KTLA 

Nutting a KTLA-nek hétfőn még azt mondta, hogy egy fogyasztótól érkezett csak panasz a víz miatt, de egy nappal később az ABC7-nek adott interjújában már elismerte, hogy már hónapok óta érkeznek panaszok az elszíneződött csapvíz miatt. Elmondása szerint még nem tudják, hogy azt mi okozza.

Az érintett gardenai lakosokat azonban nem nyugtatta a meg a vízművek magyarázata, és többen is azt mondták a helyi sajtónak, hogy nem merik használni a csapvizet, még akkor sem, amikor éppen teljesen tisztának tűnik. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik