Nagyvilág

Elütött gyalogossal a szélvédőjében száguldozott a részeg sofőr

Több mint két kilométert tett meg a szélvédő ragadt gyalogossal, mire egy rendőrnek sikerült megállítania.

A 61 éves áldozat az amerikai New Jersey egyik országútján gyalogolt az út mentén, amikor hátulról elgázolta a 33 éves Marcos Ortega, aki ahelyett, hogy megállt volna, tovább hajtott. Mindezt úgy sikerült végrehajtania, hogy az elgázolt férfi benne ragadt autója szélvédőjébe – közölte a helyi ügyészség.

Ortega a hatóságok közlése szerint nagyjából 2,5 kilométert tett meg a szélvédőből kilógó férfival az autójában, mire Ocean Township városának egyik rendőre félreállította. A rendőr a jelentés szerint először csak azt látta, hogy „egy ember fekszik a motorháztetőn”, és csak amikor már odasétált a félreállt autóhoz, akkor „észlelte, hogy egy ember van félig a szélvédőbe szorulva”.

A 61 éves Kenneth C. Moellet végül a tűzoltók szabadították ki a szélvédőből, majd a súlyos sérüléseket szenvedett férfit kórházba szállították. A hatóságok közlése szerint kritikus állapotban van, de ennél többet információt nem közöltek sérüléseiről.

A sofőrt – akiről kiderült, hogy ittas állapotban vezetett – előzetes letartóztatásba helyezték, és cserbenhagyás, valamint ittas állapotban elkövetett gázolás vádjával indítottak eljárást ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik