Nagyvilág

Autópályát foglaltak el a tüntető olasz munkások

Mintegy tizenöt kilométeres sorban vesztegeltek a járművek szerdán az Észak- és Dél-Olaszországot összekötő A1-es autósztrádán Orte magasságában, miután az itt levő sztrádakapukat elfoglalták az elbocsátásuk ellen tüntető acélipari munkások.

Több órás tüntetés után a munkások akkor oldották fel a sztrádablokádot, amikor ígéretet kaptak a római gazdasági fejlesztési minisztériumtól egy újabb egyeztetésre munkahelyeik megmentése érdekében – adta hírül az MTI. 

A Rómától északra mintegy kilencven kilométerre levő Orte sztrádakapuit az umbriai Terni acélgyár munkásainak több száz fős csoportja foglalta el. A járműveket egyik irányba sem engedték át.  

A Thyessenkrupp német csoport birtokolta olasz acélgyár munkásai szerdán huszonkettedik napja tüntettek munkahelyeik felszámolása ellen. A háromezer dolgozót foglalkoztató acélgyár újabb kétszázkilencven munkást készül elbocsátani, miután az utóbbi hónapokban már több mint száznegyven dolgozótól vált meg. A munkások október 29-én a római gazdasági fejlesztési minisztériumnál tüntettek. Akkor a rendőrség gumibottal verte szét a megmozdulást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik