Nagyvilág

Nem küldik az országok az ENSZ-nek a beígért Ebola-pénzt

Az elsősorban Nyugat-Afrikát sújtó Ebola-járvány elleni küzdelem támogatására ígért 20 millió dollárból eddig csupán százezret igazoltak vissza az Ebola elleni ENSZ-alapnál a felajánló országok.

A világ államai összesen 20 millió dollárt ajánlottak fel az alap számára, de eddig egyedül Kolumbia utalta át a beígért összeget. A kitűzött cél ugyanakkor a teljes összeg beérkezésével is távoli lenne, Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár ugyanis az alap szeptemberi létrehozásakor közölte, hogy a következő hat hónapban egymilliárd dollárnyi támogatásra lenne szükség a pusztító kór elleni küzdelem finanszírozására.

A nemzetközi közösség a szeptember közepi segélyfelhívás óta 376 millió dollárt fordított a járvány nyugat-afrikai terjedésének megfékezésére, ennek az összegnek a nagy részét azonban közvetlenül a segélyszervezetek kapták.

„Ez nagyon súlyos probléma” – hangsúlyozta a világszervezet vezetője, aki megköszönte az eddigi támogatásokat, ugyanakkor további hozzájárulásokra sürgette a nemzetközi közösséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik