Nagyvilág

Levágott fejjel pózolt egy terrorista 10 éves fia

„Ez az én fiam" – írta Twitter-üzenetében az Ausztráliából az Iszlám Állam terroristáihoz beálló Khaled Sharrouf ahhoz a fényképhez, amelyen egy 10 éves körüli kisfiú tart egy levágott fejet.

Az ausztrál napilapban, a The Australianben jelent meg az a sokkoló fénykép, amelyet Khaled Sharrouf tweetjéből jelentettek meg. Az jelentések szerint az Ausztráliából terroristának állt Khaled Sharrouf fia egy szíriai katona fejét tartja a kezében.

Az ausztrál miniszterelnök Tony Abbott az Australian Broadcasting Corp rádióban elítélte a tettet, és szerinte ez a fénykép bizonyíték arra, hogy milyen barbár is az Iszlám Államnak nevezett csoport.

Fotó: The Astralian / Twitter 

A lap szerint a tweetjét a büszke édesapa az észak-szíriai városnál Rakkánál posztolta, amely az Iszlám állam szerint az Iszlám Kalifátushoz tartozik. Az Ausztráliában nevelkedett Khaled Sharrouf a bátyja útlevelét használta, amikor tavaly feleségével és három fiával elhagyta az országot és beállt harcolni Szíriában és Irakban. Az ausztrál kormány pontosan amiatt a veszély miatt tiltotta meg, hogy elhagyja a kontinensnyi országot, mert félő volt, hogy csatlakozik valamelyik terrorszervezethez.

Korábban ugyanis négy év börtönre ítélték abban a perben, amelyet az ellen a kilenc muszlim férfi ellen indítottak, akik bombakészítésre alkalmas felszerelést halmoztak fel Ausztrália legnagyobb városaiban, Sydney-ben és Melburne-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik