Nagyvilág

Kokaint vett az alkoholista képviselő

Trey Radel (Trey Radel)
Trey Radel (Trey Radel)

Az amerikai politikus szabadságra megy, és fizetését egy jótékonysági szervezetnek ajánlja fel.

Kokainvásárlás miatt bíróság elé állították az Egyesült Államokban Trey Radel kongresszusi képviselőt. A 37 éves Radelt az amerikai drogellenes ügynökség álcázott emberei bukatták le, mivel egyiküktől kábítószert vásárolt egy étteremben.
A floridai képviselő – aki korábban rádiós műsorvezető volt – a bíróságon elismerte bűnösségét, és elmondta azt is, hogy alkoholfüggő.

Fotó: AFP / Drew Angerer

Szerdán bejelentette, hogy szabadságot vesz ki, fizetését egy jótékonysági szervezetnek adományozza, és elvonókúrára megy. Lemondásról viszont nem beszélt, sőt jelezte, hogy képviselői irodájában a munka folyatódik.
Az Egyesült Államokban legutóbb több mint harminc éve fordult elő, hogy képviselőt kábítószer-birtoklásért ítéltek el.

Észak-Amerika legbotrányosabb polgármestere

Hasonlóan kellemetlen párosítással kell megbirkóznia Rob Fordnak, Toronto első emberének. Kanada legnépesebb városának vezetője elismerte, hogy crack kokaint szívott, hivatalba lépése után kábítószert vásárolt és ittasan vezetett. Azzal is megvádolták, hogy prostituáltat vitt be a hivatalába, ezt egy igencsak trágár mondattal cáfolta élő adásban. Két napja pedig azt nyilatkozta, hogy már hetek óta felhagyott az ivással, mert úgy érzi, hogy cserbenhagyta az embereket, Jézus is szólt neki egy látomásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik