Nagyvilág

Kentaurutódot akart a szomszéd lovát szerető férfi

Kentaur (kentaur)
Kentaur (kentaur)

A 29 éves Andrew Mendoza története talán a legbetegebb találatunk a mai napra.

Ló-ember gyereket, közismertebb nevén egy kentaurt szeretett volna összehozni az a 29 éves amerikai férfi, akit rajtakaptak, hogy a szomszéd lovával közösült – írja a The Sun.

A texasi fiatalember ezt mesélte a rendőröknek: „Épp a házban voltam és arra vártam, hogy a barátnőm hívjon. Azt mondtam magamnak, ha nem hív, akkor átmegyek és elkapom a szomszéd lovát.” És így tett.

Aztán azt is elmondta, hogy szerette volna megtermékenyíteni az állatot, mindezt a következő mondattal magyarázta a meghökkent zsaruknak: „Szerettem volna, ha a ló terhes lesz. Azt gondoltam, milyen jó lenne egy félig ló, félig ember baba.”

Mendozát négy hónapra börtönbe csukták.

Kik is azok a kentaurok?

A kentaurok félig ember, félig ló alakú lények a görög mitológiában. Ismertek arról, hogy szeretik a bort, és amikor isznak, akkor a nőkre is hamar szemet vetnek.

Teremtéstörténetük a görög főistenhez és annak feleségéhez vezet vissza. Az örökké féltékeny Héra ugyanis egyszer párt keresett magának, hogy megbosszulja Zeusz félrelépéseit. Ixiónt alkalmasnak találta erre a célra, és az ifjú király szerelemre lobbant az istennő iránt. Azonban a találka híre Zeusz fülébe jutott, és egy felhőből megformázta Héra alakját, majd ezt elküldte a légyottra. Ixión pedig nem sokat tétlenkedett, és lefeküdt a felhő-istennővel. Ebből a vad románcból született Kentaurosz, aki előszeretettel közösült vadlovak kancáival, s így félig ember félig ló alakú teremtmények jöttek a világra, akiket apjuk saját országában telepített le.

(via Wikipédia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik