Nagyvilág

Bekeményít az elnök

Obama szigorítaná a fegyvertartást.

Alelnökét, Joe Bident bízta meg Barack Obama, hogy összefogja a fegyverhez jutás és fegyverbirtoklás ellenőrzésével kapcsolatos kormányzati munkát, amely különös figyelmet kapott a múlt heti iskolai lövöldözés miatt. Bident arra kérte, hogy már januárban tegyen javaslatokat a témában.

Az elnök kilátásba helyezte, hogy az amerikai Kongresszus jövőre jogszabályt is alkot a fegyverellenőrzésről. Mint mondta, ő személyesen mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a képviselők egy éven belül szavazzanak is az ügyben.

Az Egyesült Államoknak kötelessége lépéseket tennie annak érdekében, hogy a jövőben ne forduljon elő a múlt hetihez hasonló, értelmetlen erőszak – hangsúlyozta.

Obama hangoztatta, hogy a lakosság birtokába került lőfegyverek útját nyomon kell követni, és szigorúbban ellenőrizni kell a fegyvert vásárolni szándékozó polgárok indokait. Nem szabad lehetővé tenni, hogy az emberek illetéktelenül fegyverhez jussanak, és meg kell szüntetni a fegyvereladásokkal kapcsolatos szabályozás esetleges hiányosságait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik