Nagyvilág

A filmipart is felforgatta az iskolai mészárlás

newtowni ámokfutó (ámokfutó, Adam Lanza, Newtown)
newtowni ámokfutó (ámokfutó, Adam Lanza, Newtown)

Törölték Quentin Taratnino új westernjének, valamint Tom Cruise akciófilmjének díszbemutatóját, és két tévés vígjátéksorozat epizódjait is levették a műsorról a connecticuti tragédia miatt az Egyesült Államokban.

Tarantino új spagettiwesterjének premierjét keddre tervezték. A múlt héten öt Golden Globe-díjra jelölt produkció sztárparádés, vörös szőnyeges Los Angeles-i nyitánya helyett minden médiafelhajtást nélkülöző magánvetítést rendeznek a Django elszabadul című filmnek – közölte a Weinstein filmvállalat.

A rendkívül brutális, fekete humorral átitatott film főhőse egy felszabadított rabszolga (Jamie Foxx), aki eltűnt feleségét keresi. Az Oscar-jelölt rendező – aki mögött olyan munkák sorakoznak, mint a Ponyvaregény, a Kill Bill vagy a Becstelen Brigantyk – egy hétvégi sajtóértekezletén elmondta: már fárasztja, hogy valahányszor egy fegyveres tragédia megrázza az országot, védenie kell a filmjeit. Nem a filmeket kell elítélni, hanem azokat, akik a bűncselekményeket elkövették – idézte a filmest a BBC. Foxx szerint viszont  a filmekben előforduló erőszak igenis hatással van az emberekre.

A Paramount Pictures Tom Cruise Jack Reacher című új akciófilmjének hétvégi premierét mondta le, és a Lincoln Center Filmtársasága által hétfőre tervezett vetítést és közönségtalálkozót is törölték a newtoni családok gyászára való tekintettel.

Billy Crystal Szülői felügyelet nélkül című vígjátékának premierje is hasonló okból maradt el. A Family Guy és az American Dad című tévésorozatok egyes részeit ugyancsak kegyeleti okokból vették le a műsorról.

Múlt pénteken 27 ember, köztük 20 gyermek halt meg egy Connecticut állambeli newtoni iskolában, amikor egy magányos gyilkos lövöldözni kezdett, majd magával is végzett. A tragédia nyomán aláírásgyűjtés indult az Egyesült Államokban. Arra kérik Barack Obamát, hogy mielőbb szabjon gátat a szabad fegyverhasználatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik