Nagyvilág

Fordulat jöhet az öngyilkos ápolónő ügyében

Találtak egy levelet, amelyből kiderülhet, valójában miért vetett véget az életének az a nővér, aki felvilágosítást adott az álkirálynőnek Katalin hercegnő állapotáról.

Amint arról beszámoltunk, Jacintha Saldanha volt az az ápolónő, aki bedőlt egy ausztrál rádiós műsorvezető kamuhívásának, és készségesen felvilágosítást adott a kórházban fekvő Katalin hercegnő állapotáról. Miután kiderült az átverés, a nő öngyilkos lett.

Férje, valamint 16 és 14 éves gyermekei értetlenül és döbbenten állnak a tragédia előtt. A most megtalált levél azonban talán magyarázatot ad arra, hogy Jacintha miért dobta el magától az életét. A levél tartalmát egyelőre még nem hozta nyilvánosságra a rendőrség, mint ahogy a boncolás eredményére is várni kell még.

Katalin hercegnőt múlt hétfőn kellett a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórházba szállítani hirtelen támadt heveny terhességi rosszullétei miatt. Nem sokkal később a 2Day FM nevű ausztrál kereskedelmi rádióállomás két műsorvezetője felhívta a kórházat, II. Erzsébet királynőnek, illetve Károly trónörökösnek adták ki magukat, és így szereztek információkat Katalin állapotáról.

Az ápolónő tragédiája után az ausztrál rádió felfüggesztette két munkatársát és 115 millió forintnyi összeget adományoz az asszony emlékére létrehozandó alapítványnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik