Nagyvilág

Összetört a két rádiós az öngyilkosság miatt

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt az a két rádiós műsorvezető, akik múlt héten egy betelefonálós műsorban megviccelték a VII. Eduárd kórház egyik nővérét – a nő később öngyilkos lett.

Jachinta Saldanha abban a kórházban dolgozott, ahol a terhes Katalin hercegnőt ápolták. A műsorvezetők a királynőnek, illetve Károly hercegnek adták ki magukat, és a hercegnő egészségügyi állapotáról érdeklődtek. A gyanútlan nővér bedőlt a tréfának, és készségesen kapcsolta az osztályos nővért, aki megosztotta a két műsorvezetővel Katalin egészségi állapotával kapcsolatos személyes adatokat. A kórház nem hibáztatta a két dolgozót a történtek miatt, ennek ellenére Saldanhát annyira meggyötörte a hírtelen jött hírnév, hogy öngyilkos lett.

A két műsorvezetőt nagyon megrázta a váratlan öngyilkosság. Az interjúban beszéltek arról a fájdalomról, amit akkor éreztek, amikor meghallották Saldanha halálhírét. „Millió alkalommal végiggondoltam az esetet. Nem akarok mást, csak elérni a családot, és megölelni őket. Őszintén remélem, hogy jól vannak” – mondta el Mel Greig rádiós műsorvezető. Michael Christian arról beszélt, hogy reméli, hogy Saldanha családja megkapja mindazt a törődést és szeretet, amire most szükségük van.

A rádiót tulajdonló Southern Cross Auster közleményt adott ki, melyben közölték, hogy felfüggesztenek minden hirdetést a 2Day FM rádióban, ezenkívül megszüntették Greig és Christian műsorát, és a rádió összes műsora számára megtiltották a telefonbetyárkodást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik