Nagyvilág

Bevették, hogy a királynő az ausztrál rádiós

II_Erzsébet (II. Erzsébet, Károly herceg, Vilmos, Katalin)
II_Erzsébet (II. Erzsébet, Károly herceg, Vilmos, Katalin)

 

Alaposan felültette egy ausztrál adó két munkatársa a kórházat, ahol Vilmos herceg várandós felesége fekszik. A brit uralkodónak, illetve Károly trónörökösnek adták ki magukat, sikerrel.

Katalin hercegnőt hétfő este óta kezelik a VII. Eduárd királyról elnevezett patinás londoni kórházban, amely hagyományosan szoros kapcsolatokat ápol a királyi családdal. Katalint a terhesség okozta heveny rosszullétei miatt kellett kórházba szállítani, és egyelőre nincs szó arról, hogy mikor engedik haza.

Az udvar szóvivője rendre csak annyit mond napi tájékoztatóin, hogy a brit trón majdani várományosának hitvese jobban érzi magát, és jól reagál a kezelésre, de egyelőre folytatódik kórházi ápolása.

Az ausztrál 2Day FM rádió nem érte be ennyivel. Két riportere felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.

A hívókat tovább is kapcsolták a hercegnőt kezelő osztályra, ahol az egyik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról. A hívás elejét közzétette a BBC oldala is az esetről szóló cikkében.

Hamar kiderült azonban, hogy a telefonhívás nem a London nyugati határában emelkedő windsori uralkodói rezidenciáról, hanem 17 ezer kilométerrel távolabbról, Sydneyből érkezett.

A kórház szerdán mélységes sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy bedőlt az átverésnek. John Lofthouse, a kórház vezérigazgatója „ostoba ugratásnak” minősítette és elítélte a történteket.

A hivatalos tájékoztatás szerint Vilmos herceg felesége a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenved. Ez a brit lapokban megjelent orvosi szakvélemények szerint sokkal ritkább, ugyanakkor sokkal hevesebb tünetekkel is jár, mint a terhesség korai szakaszára jellemző „normál” rosszullétek, és azért igényel minden esetben kórházi kezelést, mert orvosi ellátás nélkül fennáll a várandós kismama kiszáradásának vagy kóros fogyásának kockázata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik