Nagyvilág

Öngyilkos lett Katalin hercegnő átvert ápolónője

Jacintha Saldanha  (ápolónő, öngyilkosság, )
Jacintha Saldanha  (ápolónő, öngyilkosság, )

A terhes brit hercegnőt kezelő londoni kórház ápolónője volt az, aki továbbította két ausztrál rádiós műsorvezető telefonhívását, akik a brit uralkodónak és fiának adták ki magukat.

Az átvert ápolónő feltehetően öngyilkosságot követett el – közölte a CNN a kórházra hivatkozva. A VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórház közleménye szerint a holtan talált nő volt az első, aki fogadta az ausztrál rádiósok kamuhívását, és továbbította azt arra az osztályra, ahol Katalin hercegnő feküdt. A személyzet pedig bizalmas orvosi adatokat szolgáltatott ki a hercegnőről a hívóknak.

A Jacintha Saldanha néven azonosított ápoló több mint négy éve dolgozott a kórházban, ahol „tökéletes munkaerő” volt, és akit nagy tisztelet övezett kollégái körében. A kórház közlése szerint „mellette álltak és teljesen támogatták” az átverés után. A brit királyi udvar közleménye szerint Vilmos herceget és Katalin hercegnőt „mély szomorúsággal töltötte el” az ápolónő halálnak híre.

Katalin hercegnőt hétfőn kellett a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórházba szállítani hirtelen támadt heveny terhességi rosszullétei miatt.

Nem sokkal később a 2Day FM nevű ausztrál kereskedelmi rádióállomás két műsorvezetője felhívta a kórházat, II. Erzsébet királynőnek, illetve Károly trónörökösnek adták ki magukat, és így szereztek információkat Katalin állapotáról.

Közben a rádió Facebook-oldalát dühös kommentelők árasztották el, ahogy elkezdett terjedni az ápolónő halálhíre. Az oldalon még a több napja kirakott bejegyzések alatt is durván szidják a rádiót és a műsorvezetőket, és a „mocskos gyilkosok” a legfinomabb hozzászólások közé tartozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik