Nagyvilág

Tízezrek tüntettek a kormány ellen Olaszországban

Mintegy száz városban demonstráltak, köztük Firenzében 10 ezren, Genovában 15 ezren vonultak az utcára.

Az olasz városokban tízezrek tüntettek a jobbközép kormány megszorító intézkedései ellen a legnagyobb itáliai szakszervezet, a CGIL felhívására kedden.

Ezzel egy időben egy sztrájkfelhívásra hallgatva beszüntette munkáját a közlekedési szektor dolgozóinak a nagy része is, és ennek következtében a légi, a szárazföldi és a tengeri közlekedésben komoly fennakadások keletkeztek országszerte.

Rómában a Colosseum felé haladó felvonulók élére Susanna Camusso, a CGIL főtitkára állt, aki úgy vélekedett: “nem ilyen intézkedéscsomagra szolgált rá az ország, a szakadék szélére sodródtunk, felelős kormányra van szükségünk”. A menethez csatlakozott Pierluigi Bersani, Itália vezető baloldali erejének, a Demokrata Pártnak a főtitkára, valamint Nichi Vendola, a Bal és Szabadság és Angelo Bonelli, a Zöld Párt elnöke is.

CGIL laziói szervezetének (Lazio a Rómát körülölelő régió) kamionján “Romboljuk le a válság falát” jelszót plakátolták ki, míg egy kicsit távolabb lévő transzparens azt hirdette, hogy le kell cserélni a megszigorító intézkedéseket, hogy az országnak legyen jövője.

Milánóban hasonló jelszavakat tartalmazó transzparensek alatt vonultak fel a tüntetők.

A hírek szerint mintegy száz városban tüntettek az “olasz csizmán”, köztük Firenzében 10 ezren, Genovában 15 ezren vonultak az utcára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik