Közélet

„Ha a köztévében alvást kordonbontásra cseréljük, nem lesz más az eredmény” – bevédte az LMP Ungárt a Momentumtól

Megírtuk, hogy Ungár Péter LMP-társelnök a Partizán stúdiójában nyilatkozott arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a nővére adriai villájában nyaralt – ahogy azt is megírtuk, hogy erre reagálva Kele János, a Momentum elnökségi tagja elkényeztetett milliomosgyereknek nevezte Ungárt, illetve kilátásba helyezte, hogy a jövőben nem támogat egy olyan előterjesztést sem, ami az LMP támogatásáról szól.

Az LMP minderre válaszult kiadott kedden egy közleményt, melyet a párt frakcióvezető-helyettese, Csárdi Antal jegyez. Ő úgy fogalmaz: „Ungár Péter vagyoni helyzetét és édesanyját illetően érdemi változás nem történt azóta, hogy Ungár Péter többek között a Momentum támogatásával a közös ellenzéki lista hetedik helyén kapott helyet, és többek között a Momentum jelöltje is volt a szombathelyi választókerületben”.

A párt szerint abban ugyanakkor változás történt, hogy – mint írják – „a negyedik kétharmad után az LMP valóban megpróbálta levonni a tanulságokat, és megváltoztatni a politikáját, a Momentum pedig kétszeres erővel próbálja pontosan ugyanazt tenni. Ez okozott tartalmi vitákat a két párt között, de az LMP szerint ezzel nincs probléma, az elmúlt két választás azt bizonyította be, hogy az ellenzéken belüli érdemi viták hiánya az, ami elijeszti a szavazókat”.

Ha Kele János és a Momentum annyira irtózik a vitától, hogy ennek árán még a sikeres budapesti együttműködést is feláldozná, akkor lelkük rajta, mi akkor is ezt a politikát fogjuk folytatni, mert mi nem gondoljuk azt, hogy ha a köztévében alvást kordonbontásra cseréljük, az más eredményhez fog vezetni

– olvasható a közleményben, amely utal Kele hétfői szavaira, és utalva arra, hogy a Momentum képviselői a közelmúltban több alkalommal is kivonultak a Karmelitához, hogy elbontsák az ott felállított kordonokat.

A fentiekez összegezve Csárdi megidézte még Márki-Zay Pétert is, azt ajánlja egyúttal a Momentumnak, hogy ha a negyedik kétharmad okát keresik, akkor „kevésbé Ungár Péter családfája felé nézegessenek, hanem inkább azt vizsgálják meg, hogy hogy lett az összefogás jelöltje egy olyan ultrakonzervatív, neoliberális jelölt, aki szerint az egykulcsos adó remek dolog, az alapvető élelmiszerek áfáját nem kell csökkenteni, és Orbán Viktor mindent jól csinál azon kívül, hogy korrupt”.

Kapcsolódó
Kele János Ungár Péternek: Tudom, hogy ostobának tartasz minket, Péter, de hidd el, nem vagyunk azok
A Momentum elnökségi tagja elkényeztetett milliárdosgyereknek nevezte Ungárt, az LMP-vel végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik