Belföld

Egy táskát hagytak Orbán irodája előtt a kordonbontó momentumosok

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Kilencedik alkalommal bontott kordont a Momentum a Karmelita kolostor előtt, ezúttal az ukrán függetlenség napján, írta a párt csütörtöki közleményében. A kordonbontást követően a Momentum politikusai egy táskát hagytak a miniszterelnök irodája előtt, amiben egy esetleges ukrán úthoz hasznos kellékeket helyeztek el.

Mi már többször jártunk Ukrajnában. Ma, augusztus 24-én, az ukrán függetlenség napján pedig hoztunk egy hátizsákot Orbán Viktornak. Ha mégis útra kelne, akkor ezeket mindenképpen vigye magával

– mondta az akcióval kapcsolatban a helyszínen Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője és Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese.

Adrián Zoltán / 24.hu

Egyúttal hozzátették: a táskában Orbán egy képet találhat saját magáról, amin Nagy Imre újratemetésén szólítja fel a szovjeteket a hazánkból való távozásra, de megtalálja a 2008-as beszédét is, amikor az orosz-grúz konfliktus kapcsán úgy fogalmazott, az orosz cselekmény katonai agresszió, a magyar érdek pedig nem az oroszbarát politika; valamint kapott egy tükröt is, „hátha még bele tud nézni”, fogalmaztak.

Adrián Zoltán / 24.hu

Nemrég Rétvári Bence árulta el, miért is vannak a kordonok a Karmelita előtt, mint mondta: „a Színház utca Karmelita felőli részét a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi célokra veszi igénybe, a Színház utca Honvéd főparancsnokság felőli része pedig építési kivitelezési munkaterület”.

Tavasszal a Karmelita előtt több alkalommal könnygázt vetettek be a kordon lebontását a tiltakozás formájául választó diákokkal szemben. Egyik alkalommal a rendőrök a tüntetők közül kiemeltek és megbilincseltek egy ellenzéki országgyűlési képviselőt, a momentumos Tompos Mártont. Egy hónappal korábban Hadházy Ákos nekiesett a tiltakozás után visszaépített kordonnak, a rendőrök pedig földre vitték, és közben megsérült az arca.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik