Közélet

Dobrev Klára: Orbán 12 éve nem kormányoz, reális veszély a huxit

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Szerinte a kormány göbbelsi propagandát erőszakol a magyarokra.

Dobrev Klára az rtl.hu-nak adott interjúban a politikai bulvár kategóriájába sorolja, hogy téma lett, ahogy Gyurcsány Ferenc – szerinte – barátian megölelte Ráczné Földi Juditot, amit azzal magyaráz, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai valóban barátai egymásnak. Úgy látja, március 15-ei rendezvényük jól sikerült.

A támogatottságukkal még nem elégedett, azért dolgoznak, hogy minél többen átérezzék, a kormány a szakadékba vezeti az országot. Reális veszélynek tartja, hogy Orbán Viktor kivezeti Magyarországot az Európai Unióból és a NATO-ból.

Orbánék turbó fokozatra kapcsoltak, egy olyan göbbelsi propagandát erőszakolnak a magyar állampolgárokra, miszerint mindenért az Európai Unió felelős.

Ő hisz abban, hogy a magyarok túlnyomó többsége uniópárti, de úgy véli, már látható a hatás,  különösen azoknál, akikhez csak a kormánypropaganda jut el,

ma már nem legyinthetünk olyan flegmán, mint ahogyan tettük, akár csak három vagy éppen nyolc éve, amikor elkezdődött a brüsszelezés.

A DK EP-képviselője szerint már az uniós országok is értik, hogy az orbáni politika Európa-ellenes, az orbáni korrupció az ország és az EU számára is mérgező, hogy illiberális rendszerét Orbán Viktor nem tudta volna uniós pénz nélkül felépíteni. E felismerés eredménye a jogállamisági eljárás,

Európa későn, de felébredt.

Azért alakítottak árnyékkormányt, hogy legyen politikai alternatíva, ha megbukik a kormány, amely szerinte sokat gyengült,

a közvélemény-kutatások sem adják vissza azt a mérhetetlen csalódottságot és elégedetlenséget, ami az országban van. Ez a kormány gyakorlatilag nem kormányzott az elmúlt 12 évben.

Frissítünk!

Az inflációért egyre többen okolják érte Brüsszelt

A kormányzati propaganda hatékonyan sulykolja üzenetét a szankciós inflációról, noha az EU-szerte alacsonyabb, mint Magyarországon. A Publicus Research Népszavának készített felmérése szerint már a magyarok 63 százaléka látja a drágulás hátterében a brüsszeli szankciókat, míg decemberben még csak 47 százalékuk mondta ezt. Hatalmas a szakadék a kormánypárti és az ellenzéki szavazók között, de még az utóbbi csoportban is 19-ről 26 százalékra nőtt a Brüsszelt okolók aránya, míg a fideszeseknél 86-ról  96 százalékra, a bizonytalanoknál 57 százalékra ugrott.

Nincs szakpolitika, nincs olyan kormányzati szektor, ami működne. Az oktatás, az egészségügy, a szociális ágazat, a vízgazdálkodás, a műemlékvédelem összeomlott, a gazdaság lemaradt, az infláció elszállt. Szerinte elégedetlen tömegeket csak azért nem látni, mert az emberek már a reményt is elvesztették, az

nem igaz, hogy az országban az Orbán-kormánynak többsége van.

Az interjúban szóba kerül a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt erősödése, illetve a DK és a többi ellenzéki párt viszonya, de Dobrev Klára egyértelművé teszi, hogy

Orbán után koalíciós kormányzás lesz,

ő mélyen hisz ebben, mert Orbán egypártrendszere után az országnak erre van szüksége. Arról, hogy Karácsony Gergelyt újraindulását támogatják-e, még nem döntöttek, de biztos benne, hogy az ellenzék most is meg fog állapodni.

Szerinte a kormányváltástól nem kell tartaniuk azoknak sem, akik most Mészáros Lőrinc alvállalkozói, munkavállalói. A cégbirodalom szétrobban, de nekik lesz munkájuk, csak visszaállítják a tisztességes versenyt. Ugyanakkor a Fidesz környékén senki nem érezheti magát csak azért biztonságban, mert egy törvényt kétharmaddal fogadtak el.

Ez a kicsipkézett gránittömb – ahogyan a magyar alkotmány kinéz – nem fogja a következő kormány kezét megkötni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik