A következő élő közvetítés része Karácsony a szabad városok miatt aggódik, felszólaltak a civilek, Toroczkai visszavenné Budapestet a „belpesti romkocsmatöltelékektől”

Dobrev Klára: Azért vagyunk itt, hogy Orbánék ne vegyék el tőlünk az európaiságot is

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Dobrev Klára szerint harminchárom éve, a rendszerváltás után konszenzus volt a magyar társadalomban arról, hogy elutasítja a szocializmus vezetőinek kiváltságos világát, azt, hogy csak „jó kapcsolatok” révén lehet elintézni bármit is ebben az országban. Szerinte ezt a közmegegyezést rúgta fel Orbán Viktor, „ezt vette el tőlünk” elsőként. Mert, folytatta, ma is csak az számít, hogy valakinek milyen kapcsolata van a pártközponttal. A politikus arról beszélt ezután, hogy a jachtok, a Gucci-táskák és a helikopterek világával szemben „igazságos és szabad Magyarországot kíván a magyar nemzet”.

„A második közös akaratunk ez volt 33 éve: soha semmit nélkülünk.” A sajtó, a civilek a bírói függetlenséget hozta fel Dobrev e témánál. „Ezért vagyunk itt, hogy mindenki hallja: döntést és beleszólást akarunk a közös dolgainkba!”

Mohos Márton / 24.hu

Dobrev a harmadik nagy ügyként, vagy ahogy ő mondta, csataként a nyugati elköteleződést említi. „33 éve közös akarat volt, hogy Magyarország európai ország legyen.” Szerinte még ma is nyugatra vágyunk, és nem Vlagyivosztokba. A DK-s árnyékkormány vezetője szerint az Orbán-kormány nagyon komoly összeget és erőt áldoz arra, hogy a magyar választókat EU-ellenes álláspontra hangolja, és szembe kell nézni azzal a veszéllyel, hogy a kormány kilépteti az országot az unióból.

Dobrev arra emlékeztet, hogy eddig már

elvették a demokráciát, a tisztességes Magyarországot, és most azért vagyunk itt, hogy ne vegyék el az európaiságot.

A politikus szerint a demokráciát és a tisztességet vissza fogják szerezni, de ehhez az kell, hogy az állampolgárok „ne adják fel a reményt, hogy van másik Magyarország”, nemcsak a NER világa. Ehhez bátorságra van szükség és az ellenállás kis köreire.

Magyarország európai és tisztességes lesz, vagy nem lesz. Válasszatok!

– zárta beszédét Dobrev Klára.

Mohos Márton / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik