Közélet

Ingyen kondibérletet ad a megfenyegetett tanároknak egy újpesti edzőterem

Thomas Barwick / Getty Images
Thomas Barwick / Getty Images

„Tanítanék Fitness Bérlet” néven ingyen sportolási lehetőséget kínál egy újpesti edzőterem azoknak a pedagógusoknak, akik fenyegető levelet kaptak a polgári engedetlenségi akciókban való részvételükért, írja a Fit Forma Újpest nevű terem a Facebookon.

A terem tulajdonosa az Indexnek elmondta: azért döntött így, mert a gyermeke a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója, és egészen múlt hétig az ugyanezen okból kirúgott Palya Tamás volt a kémiatanára.

Mélységesen elkeserítőnek tartjuk azt, amit a tanárokkal tesznek, az egyébként is rendkívül alacsony és megalázó bér mellé most még azt a lelki terhet is el kell viselniük, hogy bármelyik pillanatban kirúghatják őket. Mi a magunk módján szeretnénk őket egy picit kárpótolni

– nyilatkozta a lapnak a konditerem tulajdonosa. A „Tanítanék Fitness Bérlet” nem csak a Kölcsey tanárainak elérhető, hanem bármely intézmény pedagógusának – már amennyiben nők, a Fit Forma ugyanis egy csak nők által látogatható terem. Ezért a tulaj azt javasolja más edzőtermek vezetőinek, hogy tegyenek hasonló felajánlásokat, hogy a férfitanárok is ingyen testmozgáshoz juthassanak.

A bérlet egész addig elérhető marad a teremben, amíg az oktatás helyzete meg nem oldódik.

A konditerem tulajdonosa a kirúgott kémiatanár helyettesítésének mikéntjéről is megosztotta tapasztalatait: elmondta, hogy Palya Tamás kirúgása után a kémiaórán történelemtanár volt a diákokkal, kémia helyett történelemórát tartva nekik. Elmondása szerint jelenleg francia-, magyar-, matek- és testneveléstanárból is hiány van az intézményben.

A mostani felajánlás nem az első: Palya Tamásról már hamburgert is nevezett el egy étterem, mely a még dolgozó tanároknak kedvezménnyel, a kirúgottaknak viszont ingyen elérhető, fel is jelentette emiatt valaki az éttermet. A Palyaburger ugyanakkor marad az étlapon, az azt felajánló Billog étterem azt írta a FIt Forma posztja alá, hogy örülnek, hogy lesz hol ledolgoznia a tanároknak a burgerüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik