Közélet

Két szóvivővel erősít a Fidesz

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Horváth László országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára (kiemelt képünkön) a jövőben Fidesz-szóvivői feladatokat is ellát – közölte Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

Horváth László a Fidesz Heves megyei képviselője, a rendszerváltást követő első ciklust még az SZDSZ színeiben kezdte, 1992-ben ült át a Fideszbe, 1998 óta megszakítás nélkül képviselő, 2011 és 2014 között a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott volt. Tavaly a Kúriának a gyöngyöspatai iskola szegregációs ügyében hozott ítélete miatt, azt bírálva szerepelt sokat, miniszterelnöki megbízottá is kinevezték.

Kapcsolódó
Horváth László: Amíg Orbán Viktor van, a Fidesz csak vele képzelhető el
Valamint: Mészáros Lőrinc nem kesztyűbáb, hanem Mészáros Lőrinc. Interjú a gyöngyösi körzet fideszes képviselőjelöltjével, Vona Gábor ellenfelével.

Zsigó Róbert 1998 óta egyéni országgyűlési képviselő, 2010 és 2014 között bajai polgármester, korábban, 2013-tól már volt pártszóvivő, majd 2014-től tavaly őszig az agrártárca államtitkára, akkor került Novák Katalin mellé parlamenti államtitkárként.

Zsigó már debütált is, az MTI-nek kedden eljuttatott videónyilatkozatában arra kérte a baloldali pártokat, hogy „vonják vissza oltásellenes határozati javaslatukat”, amely valójában – mint ebben a cikkünkben megírtuk – a keleti vakcinabeszerzés körülményeit vizsgálni hivatott bizottság felállításáról szólt januárban, és az indoklásában olvasható az, hogy bár „az ellenzéki pártok alapvetően oltáspártiak (…), álláspontunk az, hogy a magyar emberek egészségének védelme érdekében ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.”

A Fidesz nevében az utóbbi hónapokban Hollik István mellett elsősorban a frakciószóvivői feladatokat ellátó Halász János nyilvánult meg, most alighanem a választási kampány közeledtével bővül a csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik