Belföld

Miniszterelnöki megbízott lett a fideszes politikus, aki nekiugrott a gyöngyöspatai romáknak

Mai, budapesti munkamegbeszélésünkön Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke felkért, hogy a jövőben Miniszterelnöki megbízottként segítsem munkáját. Feladatom, hogy a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzeteket feltárjam és megoldásukra javaslatokat tegyek a kormányzat számára. Köszönöm a bizalmat, legjobb tudásom szerint, becsülettel igyekszem ellátni ezt a feladatot!

–        írta ki Facebook-oldalára Horváth László fideszes képviselő.

Mai, budapesti munkamegbeszélésünkön Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke felkért, hogy a jövőben Miniszterelnöki…

Közzétette: Horváth Laci – 2020. január 30., csütörtök

Emlékezetes, hogy az évelején Horváth robbantotta a Gyöngyöspata-bombát, amire a kormány és maga Orbán Viktor külön politikai projektet épített fel. Horváth január 4-én azt írta közösségi oldalán, hogy „Gyöngyöspata nem kér a Soros-hálózat pénzszerző akcióiból! A gyöngyöspatai általános iskola szegregációs perében a Kúria döntése értelmében a jogerős bírósági ítéletet végre kell hajtani. Január 17-ig 100 millió forint kártérítést kell kifizetni az elkülönített oktatásban résztvevő cigány tanulók családjainak, mely összegből 80 millió forintot Gyöngyöspata önkormányzata köteles teljesíteni, a fennmaradó részt pedig a jelenlegi fenntartó tankerület. Ez a döntés lehet, hogy jogszerű, de igazságtalan, egyoldalú, túlzó és romboló. Igazságtalan, mert az egész települést bünteti. Romboló, mert a kártérítés kifizetése rövid időn belül Gyöngyöspata önkormányzatát – melynek éves bevétele mintegy 40 millió forint – a csőd szélére sodorja.”

A Fidesz nem akar egyeztetni a gyöngyöspatai romákat képviselő alapítvánnyal
Horváth László a térség képviselője szerint az ügyben pert kezdeményező alapítvány eljátszotta hitelét.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik