Közélet

Gajda állítja: nem mondott olyat, hogy véletlenül jelentették fel a korrupciós ügyeket feszegető momentumost

A Bors szólaltatta meg Paróczai Anikót, a Momentum kispesti képviselőjét, akit múlt héten rabosítottak. Mint ismert, Paróczai videósorozatban mutatta a kerület vélt korrupciós ügyeit, illetve azt a spanyolországi villát, amely kimaradt Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő vezetőjének vagyonnyilatkozatából. A XIX. kerületi képviselőt becsületsértésért és különleges adatokkal való visszaélés miatt jelentette fel valaki.

Hír Tv: Egy zacskó fehér port lóbálva beszélt korrupciós ügyekről egy kispesti MSZP-s
A szocialista polgármester szerint hamisítvány lehet a felvétel, és „sületlenségek” hangzanak el a hanganyagban.

A lap arról faggatta Paróczait, hogy miután a feljelentés miatt a rendőrségre idézték, beszélt-e Gajda Péter szocialista polgármesterrel, illetve Kránitz Krisztiánnal.

De igen, beszéltünk és Gajda Péter azt mondta nekem, hogy ez a feljelentés véletlen volt. Szerinte Kránitz Krisztián egészen véletlenül jelentett fel engem

— mondta a kispesti politikus.

Hétfő délben azonban Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere helyreigazítást küldött a Borsnak, illetve a hírt szemléző lapoknak, amelyben úgy fogalmaz: a cikk valótlan állításokon alapszik, a képviselőnek nem mondott ilyet. A levél szerint nagyon sajnálják, hogy

egy februári feljelentés következtében a Momentum helyi képviselője büntető ügybe keveredett, ennek részleteiről azonban az önkormányzatnak nincs tudomása.

Kerületeken átívelő Fidesz-MSZP összjáték rajzolódik ki a kispesti korrupciós botrány szálaiból
Gyanús közbeszerzések mutatnak kapcsolatot a baloldali Kispest és az akkor még fideszes vezetésű Józsefváros között. Az ügyben feltűnő cégek egy része a ferencvárosi fideszes parkolási biznisz egyik kulcsfigurájához kötődik.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik