Közélet

Szexizmus, bántalmazás, cinizmus: valósághűbbé tették a kormány nőnapi giccsvideóját

Március 3-án hozták nyilvánosságra a kormány nőnapi videóját, amiben ez hangzik el:

Március 8-án világszerte, így Magyarországon is a nőket ünnepeljük. Ez a nap róluk szól. Szenvedély, szeretet, magabiztosság, kíváncsiság, erő, gondoskodás, egyediség, tapasztalat, tudás, összetartás. A nő ezer arca. Boldog nőnapot!

Az Index vette észre, hogy a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene civil szervezet Facebook-oldalán jelent meg válaszvideó, amelyben magyar politikusok kritizált megszólalásait vágta be az alkotó, Sebők Éva. A valósághűvé tett videóban így Orbán Viktor miniszterelnök mellett megjelenik

  • Babák Mihály szarvasi polgármester, aki egy ülésen, miután arra kért egy ellenzéki képviselőnőt, hogy hajoljon közelebb egy mikrofonhoz, közölte, hogy „nem rakom a számba, ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom”.
  • Lázár János szexista megszólalásával, amelynek céltáblája a bodai atomtemető ügyét feszegető Szél Bernadett képviselő volt.
  • A Bujákon félholtra vert Orosz Bernadett.

Vasárnap Budapesten, a 111. nőnap alkalmából tüntetést szerveznek a nők jogaiért és az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért, a párkapcsolati erőszak ellen.

Kiemelt kép: Orbán Viktor / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik