Nagyvilág

Megvettek egy pornólapot, hogy valami tényleg fontosat taníthassanak a nőkről

Ötödször osztották ki a Cannes Lions Glass kitüntetéseit, amit 2015-ben a társadalmi változások díjazásért hoztak létre. 2019-ben egy lengyel pornómagazin kapta a díjat — írta meg a Kreatív.

Mint írják: a lengyel print pornóipart és a férfiak szexuális edukációját évtizedek óta dominálta a Twój Weekend (A hétvégéd) nevű lap, azonban az egyre csökkenő eladások miatt azonban 2018-ban a lap eladása mellett döntöttek. Mikor a magazint eladásra kínálták, a Gazeta.pl, a Mastercard és BNP Paribas összeálltak VMLY&R-ral, hogy megvegyék és örökre kivonják a forgalomból a Twój Weekendet. Mielőtt azonban megszüntették volna a magazint, még elkészítették az utolsó lapszámot.

A Kreatív szerint a nőnapon megjelent magazinban megtartották a lap eredeti felépítését és rovatait, de alaposan újragondolták azokat: Erős női karaktereket szerepeltettek benne, a női szexualitás, feminimitás valódi arcait mutatták be, gondot fordítottak a szexuális edukációra, valamint a nemek közti egyenlőtlenségek és a szexizmus bemutatására is.

A lapszám végül az elmúlt évtized legjobb eladásait produkálta, mielőtt örökre elhallgatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik