Közélet

Négy hónapja sérülnek meg gyerekek a csúszdán, a rendőrség nem tudja megállapítani, van-e gond

Négy hónapja okoz sérüléseket az a három csúszda Budapesten a XVI. kerületben, a Reformátorok terén, amelyet az önkormányzati választások hajrájában adott át a kerület fideszes polgármestere, országgyűlési képviselője, és egy miniszter. Az első balesetek után egy magánszemély tett feljelentést a rendőrségen, ez alapján indult nyomozás.

Amely még mindig zajlik: a rendőrség még azt sem állapította meg, egyáltalán van-e gond a csúszdákkal, hibásak-e azok – ez a következtetés vonható le a rendőrség 24.hu-nak küldött válaszából.

A rendőrség ugyanis azt írta lapunk érdeklődésére, hogy még mindig szakértők bevonásával zajlik a nyomozás.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Gyanúsított még nincs. Vagyis a rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, valaki felelős-e a sérülésekért.

Legutóbb pár nappal ezelőtt történt térdsérülés. Az önkormányzat szerint is gond lehetett a csúszdákkal, mert a szűnni nem akaró sérülések után eldöntötték, hogy az első javítás után másodszor is átépíttetik az eszközöket, de azokat nem zárták le. Így történhetett a múlt vasárnapi baleset.

Kiemelt kép: Budapest, 2017. március 20. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) épülete a főváros XIII. kerületében, a Teve utca 4-6-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik