Belföld

Eldöntötték, hogy ismét átépítik, de nem zárták le a balesetveszélyes csúszdákat – újabb sérülés történt

Oly sok baleset után most hétvégén is újabb komolyabb sérülés történt Budapesten a XVI. kerületi Reformátorok terén – számolt be a 24.hu egyik olvasója, aki ott volt vasárnap, amikor egy iskoláskorú fiú térde megrándult. A fiút mentő vitte el. Más gyerekek is megütötték magukat, ők megúszták komolyabb sérülés nélkül.

Azért történhetett meg a baleset, mert bár a játszótér négy hónappal ezelőtti, az önkormányzati választási hajrában történt megnyitása óta temérdek sérülés történt – köztük súlyosak is, lábtörés, térdficam, kitört fog –, az önkormányzat a múlt hét második felében ugyan bejelentette a pár nappal azt megelőző újabb sérülés után, hogy másodszor is átépítteti a csúszdákat, de azokat nem zárták le. Ugyan kint van egy tábla, hogy mindenki saját felelősségre használhatja az eszközöket, de a sok sérülést ez nem előzte meg.

Érthetetlen, hogy ha a korábban sikeres beruházást emlegető polgármester, Kovács Péter, illetve az önkormányzat belátta a sok baleset után, hogy valami mégsem jó azokon a csúszdákon, akkor miért hagyta, hogy most hétvégén is lehessen azokat használni.

Hogy ez után lezárják-e – másodszor is – a csúszdákat, arról megkérdezzük az önkormányzatot.

Kiemelt kép: A balesetveszélyes csúszdák Budapesten a XVI. kerületben, a Reformátorok terén. Fotó: Sopronyi Gyula/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik