Közélet

Nem kapja többé fizetése több mint felét a volt újpesti polgármester

Az újpesti képviselő-testület csütörtöki ülésén megszavazta, hogy Derce Tamás, a kerület volt polgármestere mostantól korábbi fizetése 65 százaléka helyett csak annak 5 százalékát kapja, derült ki a 24.hu birtokába került határozatból.

Ahogy arról nyolc évvel ezelőtt beszámoltunk, az akkori döntés értelmében élete végéig járt volna a pénz a korábbi újpesti polgármesternek a Semsey Aladár Díj keretében. Derce Tamás egyébként 2010-ig volt a kerület vezetője.

A határozat részletes indoklásában az szerepel, hogy a Semsey Aladárról elnevezett díj már létrehozása során óriási vitát váltott ki a Városházán, illetve az újpestiek között egyaránt.

A vitát azonban nem a díj létrehozása, erkölcsi tartalma, hanem annak anyagi mivolta generálta:

egy ilyen díjnak nem az anyagi részéről kellene szólnia, hanem arról az erkölcsi megbecsülésről, mely ehhez a díjhoz társul.

A határozat értelmében a döntéssel felszabaduló forrásokat főként az óvodai ellátás minőségének javítására kívánja fordítani az önkormányzat.

Kiemelt kép: Derce Tamás volt újpesti polgármester átveszi a Pro Urbe Budapest díjat Tarlós István fõpolgármestertől 2015. november 17-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik