Közélet

Borkai-ügy: nem iparkodnak a vizsgálattal a hatóságok

Egy hete minden nap kiderült valami a Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere körüli körről, audis telekügylet, offshore cégek, étterembiznisz, forgalom nélküli céget irányító Borkai-fiú havi egymilliós fizetése, Borkai lányának céges kötődése, repülőgépek. Ez azonban nem elég az ügyészségnek, hogy munkába lendüljön.

Az Azonnali megkereste a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészséget azzal kapcsolatban, hogy indítanak-e nyomozást akár a prostitúcióval, akár a felmerülő vagyon elleni bűncselekmények gyanújával összefüggésben. Azt a tájékoztatást kaptuk: nem érkezett hozzájuk feljelentés az ügyben,

hivatalból pedig eljárást az ügyészség a kizárólag a médiában megjelenő, ellenőrizetlen információk alapján nem indíthat, konkrét adatok nélkül nem járhat el.

A válasz azért is furcsa, mert Tényi István többször is tett feljelentést, az Azonnali pedig arról ír, hogy Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő is így tett.

A megyei rendőr-főkapitánysághoz több feljelentés és bejelentés is érkezett az ügyben, jelenleg ezek adattartalmát vizsgálják.

A Borkaihoz köthető ügyvéd is a történet egyik fontos szereplője lehet az eddig megjelentek alapján, ezért a portál megkereste a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamarát, hogy tervezik-e etikai vagy fegyelmi eljárás megindítását, esetleg az ügyvéd figyelmeztetését.

Havasi Dezsőtől, a kamara elnökétől azt a választ kapták, hogy

természetesen nem örülnek neki, ha egy ügyvéd kollégájuk nem szakmai teljesítményével, hanem más okból kerül reflektorfénybe ilyen negatív megítélésű ügyben, amiről magánvéleményük ugyan lehet, de eddigi ismereteik alapján kamarai teendőjük nincs. A későbbiekben esetleg hatósági intézkedések alapján tudnak fegyelmi ügyben eljárni.

Kiemelt kép: Győr, 2017. április 28. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a Modern városok program keretében a kormány és Győr városa közötti együttműködési megállapodás aláírásán a győri városháza dísztermében 2017. április 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik