Közélet

Karácsony: A budapestiek minden problémája visszavezethető Tarlóshoz és a Fideszhez

Az Index készített interjút Karácsony Gergellyel, az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltjével. A beszélgetésből többek között az is kiderül, hogy arra számít: néhány százalékkal nyer vasárnap. B-tervvel pedig nem készül arra az esetre, ha ez mégsem így történik.

Arról is szó esik, hogy bár az ellenzék nagyon szeretett volna egy főpolgármester-jelölti vitát összehozni, erre Tarlós István miatt nem került sor. Karácsony elmondta: ha lett volna ilyen vita, rávilágított volna arra, hogy milyen károk történtek Budapesten a Fidesz által leuralt rendszerben.

Mert a budapestiek minden problémája két lépésben visszavezethető Tarlóshoz és a Fideszhez. Miért szaladgálnak patkányok az utcán? A válasz: mert a Fidesz csalt a közbeszerzésen. Miért nem viszik el időben a szemetet? Gyorsan eljutunk oda: a Fideszhez köthető korrupciógyanús ügylet miatt. Miért nem működnek a kórházak? Mert a Fidesz elvette Budapesttől. Miért vacakok a metrókocsik? Mert fideszes körök az oroszokkal üzletelnek. Mindegyiknél kiderül, hogy a legfőbb probléma, hogy Tarlós nem ura a helyzetnek, és ennek a város az áldozata. Tarlós teljes mértékig kiszolgálta ezt a Fidesz-rendszert, a kormány első számú szószólója a budapestiek érdekeivel szemben. Ez nem kommunikációs panel, hanem minden baj eredője. Szívesen beszéltem volna vele erről

— magyarázta Karácsony Gergely, aki szerint Tarlós istvánnak nincsen programra, mindössze azt sulykolja, hogy jóban kell lenni a kormánnyal. Karácsony viszont inkább a budapestiekkel lenne jóban, Tarlós viselkedését pedig úgy írja le:

Szerettem volna, ha van vita, de hát Tarlós István minden állítása ellenére úgy viselkedik, mint egy átlagos fideszes politikus. Ha önálló lenne, kiállt volna vitára, de kiderült egyértelműen, hogy egy fideszes báb, nem különbözik egyetlen fideszes helytartótól sem.

Karácsony szerint Puzsér Róbert

nem fogja érdemben befolyásolni a küzdelmet Tarlóssal.

A közéleti szereplővel nem foglalkoznak, bár lehet, hogy még ez is túl soknak tűnik. Szavai szerint az, ami a kispesti rejtett videón elhangzik és történik “finoman szólva nem szimpatikus” számára, azonban a döntést Gajda Péterre bízza:

A benne szereplőket én nem ismerem, így aztán a hangfelvételről sem tudom megállapítani, nincs-e súlyosan manipulálva. De ha egy picit távolabb lépünk, annak örülök, hogy a sok kiszivárgó felvétel között rólam egy olyat sikerült rögzíteni, amelyből kiderül, hogy a színfalak között is ugyanazt mondom, bár nyilván karcosabban. A fideszesekről meg az derül ki, hogy van egy másik életük, amelynek az Isten, haza, család hármashoz nem sok köze van. És még hány ilyen felvétel lehet?

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik