Közélet csatatér 2019 - szombathely

Visszalépésre szólították fel a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltjét

Visszalépésre szólította fel Balázsy Pétert, a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltjét Koczka Tibor független jelölt hétfőn. Az Ugytudjuk.hu tudósítása szerint Koczka azt mondta, hogy Balázsy alkalmatlan, gyáva vitázni és még egy papírból sem képes felolvasni a beszédét.

Koczka, aki fordulatos körülmények között lett fideszes alpolgármesterből független jobboldali polgármesterjelölt, kijelentette, hogy a Balázsy még azokat a számokat sem tudja hozni, amelyeket a Fidesz produkált Szombathelyen, ezért le kellett cserélni a régi, kék plakátjait narancssárgára.

A régi plakát. Fotó: 24.hu/Farkas Norbert

A politikus arra is kitért, hogy 2014-ben Hende Csaba kérésére vágott bele a politikába és lett a szombathelyi Fidesz listavezetője, azóta az ő polgári, konzervatív értékrendje nem változott, viszont a kormánypárté igen. Hozzátette: miután augusztus 6-án bejelentette, hogy elindul a választáson, a Fidesznek egy hónapja lett volna, hogy egyeztessen vele, ehelyett őt, valamint a jobboldali civil szervezetet, a Pro Savariát, illetve a Pro Savaria-s Molnár Miklóst támadták, és még jobban megosztották az amúgy is töredezett jobboldalt.

Sokszori halasztgatás és üzengetés után Szombathelyen elvileg október 10-én tartanák meg a polgármesterjelölti vitát, amelyen Koczka és Balázsy mellett Nemény András venne részt az Éljen Szombathely részéről, de cikkünk írásáig a Fidesz jelöltje, aki egyben a megyei közgyűlés jelöltje is, nem adott egyértelmű választ arra, hogy ott lesz.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után derült ki, hogy Balázsy Péter is sajtótájékoztatót tartott hétfőn, amelyen kijelentette: ami jelenleg a polgármesterjelölti vitával kapcsolatban történik, az nem más, mint az ellenzék politikai hangulatkeltése, ezért ő ebben a formában nem kíván részt venni benne.

Kitálalt a Fideszről a szombathelyi alpolgármester
Pártutasításról, hatalomvágyról, szervilizmusról, cenzúráról beszélt Koczka Tibor. 

Kiemelt kép: Koczka Tibor Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik