Belföld csatatér 2019 - szombathely

Kitálalt a Fideszről a szombathelyi alpolgármester

Pártutasításról, hatalomvágyról, szervilizmusról, cenzúráról beszélt Koczka Tibor.

Szombathely fideszes alpolgármestere az októberi választáson már független polgármesterjelöltként, a Pro Savaria színeiben pedig egyéni képviselőjelöltként indul. Az Ugytudjuk.hu-nak Koczka Tibor őszintén beszélt a helyi közállapotokról, arról, menyi közük van a fideszeseknek a keresztény értékekhez.

Azt nem árulja el, kapott-e fenyegetést, miután bejelentette, hogy elindul, de jelzi, félni nem szabad, mert akkor maradnak azok, akik csak egyszerű  pártkatonák. Benne van a programjában,

hogy ne a helyi kiskirályok és a pártfunkcionáriusok döntsék el, hogy mi legyen a városban.

Nem fricskának szánta indulását a Fidesz ellen, de úgy gondolja, hogy nem neki kell elkullognia lehajtott fejjel a városházáról. A pártja és közte kialakult ellentétről azt mondja, először azon akadt ki nagyon, amikor tavasszal kiadták az utasítást, hogy

bevándorláspártinak, szivárványkoalícósnak, meg árulónak kell

szólítani az ellenzéki képviselőket. Ő ezt nem tette meg, mert keresztény, konzervatív ember nem alázhatja így meg a másikat az emberi méltóságában.

Nem a véleményét mondta el, hogy szerinte XY bevándorláspárti, hanem a nevük elé mondták, kivétel nélkül.

A másik a helyi lap ügye volt. Eléggé borúlátó, hogy 30 évvel a rendszerváltás után a szombathelyi közgyűlésben még téma a cenzúra, a szamizdat és az, hogy szükség van-e népszavazásra.

Itt már régen nem arról van szó, hogy keresztény, konzervatív kultúra, hanem arról, hogy Hende Csabának van egy csapata és a hatalom megtartása a cél, kerüljön ez bármibe is.

Koczka sajnálja, hogy a többiek nem álltak ki mellette, miközben tudja, van olyan, aki úgy látja a dolgokat mint ő, de valamiért nem mer kiállni. Ő nyugodtan alszik.

Frissítünk!

Kizárták a Fideszből Koczka Tibort – írja a hvg.hu. Ez egyébként csak formaság, a  a Fidesz alapszabálya szerint automatikusan, eljárás nélkül megszűnik a párttagsága annak, aki függetlenként vagy más párt színeiben elindul a Fidesz bármely hivatalos jelöltjével szemben.

Kiemelt kép: Koczka Tibor/Facebook 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik