Belföld csatatér 2019 - szombathely

Egymásnak estek a fideszesek Szombathelyen 

A fideszes polgármester megvonta fideszes alpolgármestere jogköreit.

A Nyugat.hu szerint fogynak a Fidesz káderei Szombathelyen. Fideszes alpolgármestere már nem helyettesítheti Puskás Tivadar polgármestert, miután csütörtökön bejelentette, a Fidesz jelöltje ellen indul választókerületében ősszel.

A mai napon Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Koczka Tibor alpolgármester általános helyettesi megbízását visszavonta, és ezzel egyidejűleg az általános helyettesi feladatok ellátásával Illés Károly alpolgármestert bízta meg.

A helyi hírportál szerint ez nem annyira meglepő, hiszen Koczka Tibor a Fidesz helyi szervezetének 2017 szeptemberében tartott tisztújításán kiszorult a párt helyi vezetői közül, júniusban nyíltan bírálta a helyi fideszes propagandalap hangnemét.

Szombathelyen még a fideszes alpolgármester sem kér a propagandából
Koczka Tibor kihátrált a polgármester mögül, aki mindenképpen biztosítaná a névhasználati jogot a Szombathelyi Hírlapnak.

Július közepén lett hivatalos, hogy a kormánypárt nem őt indítja a választásokon. (Korábban a Nyugat.hu írt arról is, hogy Puskás Tivadar sem indul ősszel, a Fidesz helyette Balázsy Pétert támogatja.) Kocka Tibor erre reagálva sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy Hende Csaba először a közgyűlési többséget verte szét, majd a szombathelyi Fideszt.

Facebook-oldalán lépését meg is magyarázta, és utalt rá, hogy sokan szurkolnak neki.

Nem a jelölt hozza meg a döntést, hogy indul-e a választáson, az emberek hozzák azt meg helyette. (Ronald Reagen)

Arra is emlékeztetett, hogy öt éve fölényesen győzött a körzetében.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy Szombathelyet átvette az ellenzék
A fideszes polgármester „posztbolsevista puccskísérletről" beszélt.

Kiemelt kép: Koczka Tibor/Facebook 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik