Közélet

A DK félig japán képviselőjelöltje szerint röhejes, amit a japán származású fideszes művel

Mint arról korábban az Index nyomán beszámoltunk, Song Simon, a Fidesz magyar anyától és japán apától származó kispesti önkormányzati képviselőjelöltje szerint nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat .

Miyazaki Jun, a Demokratikus Koalíció szintén magyar anyától és japán apától származó VI. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje délutáni közleményében úgy reagált,

Song Simon bemutatta, hogy milyen az, ha valaki megtagadja származását és feláldozza identitását a pártpolitika oltárán.

A Demokratikus Koalíció felhívta rá Song Simon figyelmét, ne lepődjön majd meg, ha őt is eléri a bevándorló-ellenes gyűlölet, amit ő maga is oly’ serényen táplál az önkormányzati kampányban. A DK szerint nincs szükség olyan emberekre, akik magyarság-bizonyítványt akarnak osztogatni, önhatalmúlag eldöntve, hogy ki és mennyire magyar.

Röhejes, hogy a fideszes Song ilyen szerepre vágyik, mintha ő maga a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna csodaszarvas és turulmadár kumisz áztatta nászában. Inkább legyen büszke arra, hogy japán származású magyar és tegyen meg mindent azért, hogy Magyarország is büszke legyen rá

– tette hozzá a közleményében Miyazaki Jun.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik