Közélet

Kamuprofilokkal támadja a kormánypropaganda a keszthelyi szabadstrandért tüntetőket

Az ellenzéket kommentekben kiröhögő keszthelyiekkel egy baj van: nem létező személyek.

Mint korábban megírtuk, a keszthelyi képviselő-testület Nagy Bálint fideszes alpolgármester javaslatára megszüntette a város utolsó szabadstrandját, hogy a helyén fizetős „kutyás élményparkot” és „piknikkertet” létesítsen egy budapesti vállalkozás. Így a második legnagyobb Balaton-parti városban jövőre már nem lesz ingyenes strandolási lehetőség, helyette luxusprojektek foglalják el a partszakaszt, ahol Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is megvetette a lábát.

A szabadstrand felszámolása miatt szombaton tüntetést is szervezett az ellenzéki pártokat és civileket tömörítő Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE). De – mint arról az Alfahír beszámol – a kormánypropaganda is lendületbe jött: a Pesti Srácokon az informátorait korábban a hatóságoknak kiszolgáltató Füssy Angéla vette védelmébe a beruházást, „Agyhalál az ellenzéki oldalon” címmel.

Füssy azzal igyekezett nyomatékosítani írását, hogy a KÉVE Facebook-oldalára érkezett hozzászólásokból idézett, amelyekben szerinte az „jól kiröhögték őket a keszthelyiek”. Csakhogy a KÉVE megnézte, kiktől érkeztek a cikkben idézett hozzászólások, és kiderült, hogy nem létező személyekről van szó.

Az egyik hozzászóló sapkás profilképe például egy amerikai, kötött árukat forgalmazó webshopból származik, egy másik kommentelő pedig egy amerikai endokrinológus fotóját „vette kölcsön”. Szerb, román oldalakról lopott képeket is felhasználtak kamuprofilok létrehozására. Akad olyan trollprofil, amit hosszabb ideje építgettek, több száz keszthelyi és környékbeli ismerőst gyűjtöttek össze vele, így sokan a közös ismerősök miatt is elhitték, hogy valós személyről van szó.

„Arctalan, névtelen alakok manipulálják a jószándékú, érdeklődő embereket” – vonja le a következtetést a KÉVE. (Fotó: MTVA / Faludi Imre)

https://www.facebook.com/kisvarosunkert/posts/1240215146153455

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik