Közélet

Ómolnár Miklós lesz a kormánybarát bulvármédia fővezére

A Bors, a Lokál és a Riposzt által alkotott bulvár divízió élére Ómolnár Miklóst nevezte ki a tulajdonos,

áll abban a körlevélben, amelyet a Comment:com szerint szerdán küldtek körbe a Bors szerkesztőségében. Ómolnár Miklós régi motoros a bulvárszakmában, ő alapította meg a Fidesz-barát bulvár zászlóshajóját, a Ripostot is.

A levélben azt is írják, hogy a tulajdonosi cél a lapok munkájának valamilyen összehangolása, amelynek a konkrét formáját még nem dolgozták ki.

Ez a lépés a Liszkay Gábor irányításával 2018 végén létrejött nonprofit kormánypárti médiaholding konszolidációjának második szakasza. Az első az volt, hogy bejelentették: összehangolják a Hír Tv és az Echo Tv tevékenységét és működését. Ott a konszolidáció azzal indult, hogy először a hírigazgatóságok munkáját hangolják össze, amelynek „első lépése a közös gyártás technikai, műszaki és alkotói feltételeinek kialakítása, valamint a rendszerek tesztelése”.

Nagy valószínűséggel hasonlóan fog lezajlani az átalakítás a bulvárlapok terén is, bár a termékek némiképp eltérőek. A Lokál ingyenes és igen sok példányban nyomják, a Ripost rendszeresen, semmilyen eszközt nem sajnálva támadja a nem kormánypárti politikusokat, közszereplőket vagy a hajléktalanokat, míg a Bors az ország második legolvasottabb lapja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik